Κορονοϊός: Κλείνουν καφετέριες, μπαρ, εμπορικά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις

Κορονοϊός: Κλείνουν καφετέριες, μπαρ, εμπορικά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις
Καφετέρια στην Αθήνα εν μέσω πανδημίας κορονοϊού Eurokinissi

Αύξηση κρουσματων κορονοϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Στα 190 ο συνολικός αριθμός. Ακόμα πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού. Μένουν ανοιχτά μόνο σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και φούρνοι.

Ραγδαία άνοδο παρουσίασαν μέσα σε ένα 24ωρο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, γεγονός που βάζει όλη τη χώρα σε μερική καραντίνα μέσα από την επιβολή νέων απαγορεύσεων.

Το απόγευμα της Παρασκευής, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού, έφτασαν τα 190 δηλαδή 73 επιπλέον σε σχέση με την Πέμπτη, 36 από τα οποία είναι υπό διερεύνηση, και γι’αυτό το λόγο επεκτείνονται οι απαγορεύσεις.

Κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, όλα τα καφέ μπαρ και καφετέριες, όλη η εστίαση εκτός delivery και take away, οι βιβλιοθήκες και οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα κέντρα αισθητικής ακόμη και πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών!

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα νέα μέτρα του ΕΟΔΥ κλείνουν:

*Εμπορικά κέντρα

*Μπαρ, καφέ και καφετέριες

*Όλη η εστίαση εκτός από delivery και τα take away

*Οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από τους ανοιχτούς χώρους

*Κέντρα αισθητικής

*Παραμένουν ανοιχτά καταστήματα τροφίμων, σούπερ μάρκετ που από σήμερα λειτουργούν με λιγότερους υπαλλήλους, φαρμακεία και φούρνοι χωρίς τραπεζοκαθίσματα και το λιαnεμπόριο.

Λαμβάνονται ειδικά μέτρα για υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

“Η εξάπλωση και διασπορά του κορονοϊού συνεχίζεται στην Ευρώπη και στη χώρα μας”, τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Όπως ανέφερε από τα συνολικά νέα κρούσματα υπάρχουν 11 τα λεγόμενα «ορφανά», εκ των οποίων τα 9 στην Αττική. Πέντε άτομα νοσούν σοβαρά και αυτή την ώρα είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία ανά την επικράτεια. Έχουν ολοκληρωθεί συνολικά περισσότεροι από 2.700 έλεγχοι και μόνο τις τελευταίες 48 ώρες έχουν γίνει πάνω από 1000.

Κικίλιας: “Τα μέτρα αυτοπεριορισμού δεν τηρούνται”

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας: “Θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί προκειμένου να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας και ειδικά όσους έχουν ανάγκη. Σήμερα και μετά από ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων-επιδημιολόγων, επεκτείνουμε τα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, προκειμένου να μην έχομε μεγαλύτερη διασπορά. Αυτό το κάνουμε για δυο λόγους: Πρώτον γιατί παρουσιάστηκαν διαφορετικές περιοχές στην Ελλάδα με νέα κρούσματα γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα της μετάδοσης. Δεύτερον γιατί τα μέτρα περιορισμού και αυτοπεριορισμού για να προστατεύσουμε τους άλλους και να προστατευθούμε, δεν τηρούνται. Δίνουμε μία μάχη το αποτέλεσμα της οποίας θα κριθεί και από το κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη, είχε ανακοινωθεί η αναστολή λειτουργίας δικαστηρίων, κέντρων διασκέδασης, σινεμά και θεάτρων, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής ανακοινώθηκε ότι θα κλείσουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Κλειστά για δύο εβδομάδες παραμένουν επίσης και σχολεία, πανεπιστήμια, παιδικοί σταθμοί, παιδότοποι και φροντιστήρια.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ασθενείς

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 47 είναι ηλικίας άνω των 65 ετών, της ηλικιακής ομάδας 40-64 ετών είναι 79, ενώ υπάρχουν και 7 παιδιά, δηλαδή άτομα που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 0-17 ετών.

Συνολικά νοσηλεύονται 47 άτομα και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο της Πάτρας 21 άτομα, στο Σωτηρία 9, στο ΑΧΕΠΑ 8, στο Αττικό 6, στη Μυτιλήνη 1 και στο Θριάσειο 1. Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουμε 85 άτομα στην περιοχή της Αθήνας, στην Ηλεία 40, στην Αχαϊά 9, στη Θεσσαλονίκη 6, στην Ανατολική Αττική 5, στη Ζάκυνθο 4, στην Καστοριά 3.

Μεταξύ των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ είναι 2 άτομα στο Πανεπιστημιακό της Πάτρας, 1 στη Σωτηρία, 1 στο Αττικό και 1 στο ΑΧΕΠΑ.

Με απόφαση από τα αρμόδια υπουργεία επίσης, όπως αναφέρουν πληροφορίες θα συγκεκριμενοποιηθεί πια καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά για τις επομένες 15 μέρες. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κλείσουν και τα πρακτορεία τυχερών παιγνίων, αφού υπάρχει πλέον και η διαδικτυακή πλατφόρμα, καθώς και πάρκα αναψυχής και θεματικά πάρκα, εκτός από τους ζωολογικούς και βοτανικούς κήπους, όπου θα δοθούν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για σημεία με μεγάλο συνωστισμό.

Επίσης κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, μασάζ, οίκοι ανοχής και κέντρα τατουάζ κλείνουν επίσης για το ίδιο διάστημα. Κλειστά θα είναι εκπτωτικά χωριά, εμπορικά κέντρα, mall και shops-in-a-shop. Τα μεμονωμένα καταστήματα θα είναι ανοικτά. Επίσης αναμένεται να τροποποιηθεί και η λειτουργία των ΚΕΠ και θα είναι ανοικτά 7.30 με 15.00 και θα παραμένουν κλειστά Σάββατο. Κλειστά και τα σαλέ των χιονοδρομικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα