Κορονοϊός: Λήξη συναγερμού στο Ελπίς-Αρνητικά τα τεστ

Κορονοϊός: Λήξη συναγερμού στο Ελπίς-Αρνητικά τα τεστ
Νοσοκομείο "ΕΛΠΙΣ". Eurokinissi

Κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού δεν εντοπίστηκε στο νοσοκομείο, στο οποίο 2 ασθενείς και 4 άτομα του προσωπικού είχαν βρεθεί θετικά στον ιό.

Έληξε ο συναγερμός στο Νοσοκομείο Ελπίς, καθώς μετά τη διαδικασία ιχνηλάτησης δεν εντοπίστηκε κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες ελέγχθηκαν συνολικά 90 υγειονομικοί και 15 ασθενείς και ήταν όλοι αρνητική. Υπενθυμίζεται ότι χθες είχε προκληθεί μεγάλη ανησυχία, καθώς είχαν επιβεβαιωθεί θετικοί στον ιό 3 γιατροί και μία νοσηλεύτριας. Άμεσα ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων σε επαγγελματίες υγείας που εντοπίστηκαν στο νοσοκομείο. Επισημαίνεται ότι η χθεσινή πρωινή εφημερία του Νοσοκομείου, ανεστάλη, ενώ έγινε και η απολύμανση κλινικών.

Το φόβο τους για την εξάπλωση του νέου κορονοϊού στο νοσοκομείο «Ελπίδα» είχαν εκφράζει χθες οι εργαζόμενοι του μέσω του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων,κ. Γιαννάκου, μετά από τη διάγνωση θετικών τεστ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με χθεσινή αναφορά του προέδροτ της ΠΟΕΔΗΝ «υπάρχει διασπορά του ιού στο νοσοκομείο Ελπίς και επικρατεί μεγάλη αναστάτωση». Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος «πριν μια εβδομάδα εισήχθη ασθενής ύποπτο κρούσμα στη β παθολογική. Αρχικά έγινε τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό. Μεταφέρθηκε στη Β χειρουργική όπου νοσηλεύονται παθολογικά περιστατικά. Μετά από τρεις ημέρες εμφάνισε συμπτώματα. Έγινε νέο τεστ βγήκε θετικό. Μπήκε σε καραντίνα η κλινική και 25 συνάδελφοι».

«Γίνονται τεστ στο προσωπικό και νοσούν μέχρι τώρα δύο ασθενείς, δύο γιατροί και μια νοσηλεύτρια. Σήμερα “έσκασε” άλλο ένα περιστατικό στη καρδιολογική κλινική με ασθενή θετική. Μια γιατρός είναι θετική στον κορονοϊό. Η κλινική μπαίνει σε καραντίνα. Θα ληφθούν δείγματα από το προσωπικό. Οι εργαζόμενοι ζητούν το Νοσοκομείο να τεθεί σε καραντίνα. Να σταματήσει να εφημερεύει. Να γίνει απολύμανση και τεστ σε όλο το προσωπικό. Δυστυχώς ο κίνδυνος είναι μεγάλος για διασπορά. Μέχρι τώρα νοσούν 4 συνάδελφοι. Οι θετικοί ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς», κατέληξε ο κ. Γιαννάκος.

Τελικά περαιτέρω διασπορά δεν υπήρχε και το νοσοκομείο επανέρχεται στην κανονική λειτουργία του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα