Κορονοϊός: Στους 57 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε 52χρονος στο Αττικόν

Κορονοϊός: Στους 57 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε 52χρονος στο Αττικόν
Το νοσοκομείο Αττικόν Eurokinissi

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα. Ένας ακόμη άνδρας κατέληξε στο Αττικόν σε ηλικία μόλις 52 ετών και χωρίς προβλήματα υγείας.

Ένας ακόμη θάνατος προτίθεται στη μακάβρια λίστα των θυμάτων του κορονοϊού στη χώρα, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 57. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί καθώς κατέληξε ένας ακόμη άνδρας μόλις 52 ετών στον Νοσοκομείο Αττικόν όπου νοσηλευόταν. Ο άτυχος άνδρας φέρεται να μην είχε κανένα υποκείμενο νόσημα.

Σήμερα επίσης κατέληξε και μία 72χρονη από το Καρυοχώρι Εορδαίας, που ήταν διασωληνωμένη, και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Το συμβάν έλαβε χώρα τις πρωινές ώρες, και πρόκειται για τον 3ο θάνατο ασθενούς με κορονοϊό από την Εορδαία.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων πανελλαδικά πλέον είναι 57, με τους 15 να είναι από τη Δυτική Μακεδονία (7 στην ΠΕ Καστοριάς και 8 στην ΠΕ Κοζάνης).

Υπενθυμίζεται ότι όπως είπε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, o Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Δάνης Τζαμτζής, ένας ακόμη άνδρας 57 ετών που είχε διαγνωσθεί με κορονοϊό πριν από μερικές ημέρες και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Έδεσσας, άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Παρασκευής (3/4) από ανακοπή καρδιάς.

Επίσης και ένας ακόμη άνδρας, από τον Εχίνο όπου χει επιβληθεί καραντίνα και ήταν διασωληνωμένος για μέρες σε ΜΕΘ με σημαντικά προβλήματα υγείας, πέθανε στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται δε για τον 5ο θάνατο στην Ξάνθη η οποία καταμετρά 19 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (02/04) ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. ανακοίνωσε 27 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας και 23 κρούσματα στη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα.

Ο κ. Τσιόδρας σε συντονισμό με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά ανέφεραν ότι έχουν καταγραφεί 119 κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο, “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Τα συνολικά κρούσματα τα οποία έχουν ανιχνευτεί στην Ελλάδα είναι 1544 κρούσματα.

Σημείωσε ότι έχουν καταγραφεί 3 νέοι θάνατοι (σσ μέχρι την επίσημη ενημέρωση της Πέμπτης) και συνολικά 53 σε όλη τη χώρα. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι 72 ετών. Οι 39 ήταν άνδρες και οι 14 γυναίκες και το 94% είχε κάποιο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι. Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 91 ασθενείς, 16 είναι γυναίκες και 75 άνδρες.

Επίσης πάνω από το 75% έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Αξίζει να σημειωθεί ότι 9 ασθενείς έχουν βγει από την εντατική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα