Κορονοϊός: Νέα μέτρα για τη λειτουργία της Βουλής

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ (EUROKINISSI/ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ)
EUROKINISSI

Λιγότεροι βουλευτές στην ολομέλεια, θερμομέτρηση στις εισόδους και διεύρυνση τηλεργασίας είναι μεταξύ των μέτρων που αποφασίστηκαν στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη λειτουργία του κοινοβουλίου.

Μετά τις τελευταίες επιδημιολογικές εξελίξεις, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε την αυστηροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού.

  • Ειδικότερα, αποφασίσθηκε:
  • Οι παρόντες βουλευτές στην Ολομέλεια να περιοριστούν στους 50, από τους 60 που ήταν μέχρι σήμερα.
  • Συχνότερες διακοπές των συνεδριάσεων της Ολομέλειας για αερισμό και απολύμανση της αίθουσας.
  • Αναστέλλονται όλες οι συνεδριάσεις των Επιτροπής της Βουλής που δεν συνεδριάζουν στο πλαίσιο της νομοθετικής διαδικασίας.
  • Στις συνεδριάσεις των Επιτροπών συστήνεται στους βουλευτές η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή τους μέσω των τηλεσυνεδριάσεων.
  • Οι συνεδριάσεις της Διάσκεψης Προέδρων θα γίνεται με μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων χωρίς όμως να επηρεάζεται η αναλογικότητα.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, από βδομάδα θα γίνεται θερμομέτρηση σε όλες τις εισόδους, όσων προσέρχονται στο Μέγαρο της Βουλής. Η εργασία των υπαλλήλων της Βουλής θα οργανωθεί σε κλιμάκια και θα αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων που θα εργάζονται με τηλεργασία.

ADVERTISING

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Βουλή
SHARE:

24Media Network