Κορονοϊός: Πανικός σε ιδιωτικό θεραπευτήριο

Κορονοϊός: Πανικός σε ιδιωτικό θεραπευτήριο
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι,καθώς φαίνεται να βρέθηκαν περίπου 22 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροωνοϊού,Πέμπτη 23 Απριλίου 2020 (EUROKINISSI) Eurokinissi

Εντοπίστηκαν 28 θετικά κρούσματα κορονοϊού, μετά τη διάγνωση νεφροπαθή που έκανε αιμοκάθαρση στην κλινική με Covid-19.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να παραπεμφθούν οι υπεύθυνοι της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι όπου εντοπίστηκαν 28 θετικά κρούσματα κορονοϊού, μετά τη διάγνωση νεφροπαθή που έκανε αιμοκάθαρση στην κλινική με Covid-19. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ασθενής που κατέληξε τις τελευταίες ώρες συνδέεται με τον κλινική.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες,  σοβαρές αμέλειες φαίνεται πως καταγράφονται στην περίπτωση της κλινικής οι οποίες  θέλουν έναν από τους ασθενείς που κατέληξε τις τελευταίες ώρες σε νοσοκομείο της Αττικής να συνδέεται με τη συγκεκριμένη δομή. 

«Οι υπεύθυνοι θα ελεγχθούν για πιθανές ευθύνες ή αμέλεια, στο πλαίσιο πειθαρχικού και ποινικού ελέγχου», ξεκαθάρισε πριν από λίγο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στην ιδιωτική κλινική, όπου εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα σε προσωπικό και ασθενείς.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι,καθώς φαίνεται να βρέθηκαν περίπου 22 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροωνοϊού,Πέμπτη 23 Απριλίου 2020 (EUROKINISSI) Eurokinissi

 

Να σημειωθεί ότι ο αιμοκαθαιρόμενος από την κλινική μεταφέρθηκε αρχικά στο Θριάσιο, εμπύρετος στις 20 Απριλίου. Την επομένη ο άνδρας μεταφέρθηκε στο ΝΙΜΤΣ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο νεφροπαθής είχε μεταβεί πριν πάει στο Θριάσιο, στην ιδιωτική κλινική και είχε υποβληθεί σε αιμοκάθαρση τόσο τη Μ. Τρίτη, ενώ ήταν εμπύρετος. Μετέβη εκ νέου δύο ημέρες μετά, τη Μ. Πέμπτη και ξανά το Μ. Σάββατο και ενώ ο πυρετός επέμενε. 

Συνολικά, έχουν ληφθεί 101 δείγματα από ασθενείς και προσωπικό της ιδιωτικής κλινικής για εξέταση και μέχρι στιγμής έχουν βγει θετικά, σύμφωνα και με τον κ. Χαρδαλιά, θετικοί στον κορονοϊό είναι 13 αιμοκαθαιρόμενοι, 11 εργαζόμενοι, ενώ υπήρξαν και 4 άτομα που είχαν διαγνωστεί από την κλινική τις προηγούμενες ημέρες. Από τους 13 ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό οι 6 νοσηλεύονται. 

Παράλληλα, έχουν κληθεί και εξωτερικοί συνεργάτες για εξέταση. Κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν, πάντως, πως για τέτοιου είδους περιπτώσεις αμέλειας ο πέλεκυς θα πέσει βαρύς. Την κλινική επισκέφθηκαν σήμερα ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σ. Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, N. Χαρδαλιάς.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα