Κορονοϊός: Πήρε εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό και βρέθηκε ξανά θετική

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
Νοσοκομείο Ευαγγελισμός EUROKINISSI

Oι ειδικοί του υπουργείου Υγείας εξετάζουν το ενδεχόμενο επαναλοίμωξης, ενώ ο ΕΟΔΥ εξετάζει ενδελεχώς την περίπτωση της ασθενούς.

Pεριστατικό επαναλοίμωξης από τον κορoνοϊό βρίσκεται στο μικροσκόπιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

H 31χρονη γυναίκα που νοσηλεύτηκε στον Ευαγγελισμό τέλος Μαρτίου και μεταφέρθηκε στο Παμμακάριστος απ’ όπου πήρε εξιτήριο στις 6-7 Απριλίου, εμφάνισε ξανά συμπτώματα κορονοϊού σχεδόν 20 ημέρες μετά.

Στις 24 Απριλίου μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ως ύποπτο κρούσμα και στις 25 Απριλίου οδηγήθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου υποβλήθηκε σε δεκάδες εξετάσεις καθώς έχει και έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, η γυναίκα αναμένεται να εξεταστεί και από γυναικολόγο, ενώ αύριο Δευτέρα (27/4) θα υποβληθεί και πάλι σε τεστ για κορονοϊό.

Σημειώνεται ότι οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας εξετάζουν το ενδεχόμενο επαναλοίμωξης, ενώ ο ΕΟΔΥ εξετάζει ενδελεχώς την περίπτωση της ασθενούς.

Στο φαινόμενο αυτό είχε αναφερθεί πριν από λίγο καιρό ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς υπήρξε η καταγραφή περίπου ανάλογων περιστατικών στη Νότια Κορέα.

«Σχετικά με την πιθανότητα επαναλοίμωξης, που ίσως διαβάσατε για αυτή το Σαββατοκύριακο και ανακοινώθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων της Νότιας Κορέας, είχαμε και κάποιες δηλώσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Θα σας πω ότι αυτό που ανέφεραν οι Νοτιοκορεάτες συνάδελφοι, αφορούσε ασθενείς που ελέγχθηκαν ξανά θετικοί για τον ιό, ενώ είχαν αρχικά αρνητικό έλεγχο, είχαν αναρρώσει. Αυτό μπορεί να αφορά κακή τεχνική στη λήψη των δειγμάτων, αλλά και μακρά παραμονή του ίδιου του υλικού του ιού χωρίς να μολύνει και να συνοδεύεται από μετάδοση του ιού στον οργανισμό ενός ανθρώπου» είχε αναφέρει στις 13 Απριλίου ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

"Ομάδα του Π.Ο.Υ. θα διερευνήσει περαιτέρω αυτά τα δεδομένα και αν αυτά αφορούν αληθινή επαναλοίμωξη. Μάλλον όχι. Η ανίχνευση του ιού με PCR μετά τις 2-3 εβδομάδες που έχει περάσει κάποιος τη νόσο, γνωρίζουμε εμείς οι επιστήμονες ότι δεν ισοδυναμεί με μετάδοση και αυτό φαίνεται να τεκμηριώνεται και από δημοσιευμένα δεδομένα από μεγάλες ερευνητικές ομάδες του εξωτερικού" είχε πει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network