Κορονοϊός: Πόσοι υγειονομικοί παραμένουν ανεμβολίαστοι στα μεγάλα νοσοκομεία - Πόσες οι αναστολές μέχρι στιγμής

Εικόνα από ΜΕΘ covid
Εικόνα από ΜΕΘ covid 2021 DOMENICO STINELLIS/AP

Μεγάλος ο αριθμός των πράξεων αναστολών που έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, αρκετοί εκ των οποίων πάντως φαίνεται ότι πείστηκαν στο... πάρα πέντε.

Με την 1η Σεπτεμβρίου να αποτελεί αυστηρό και καταληκτικό deadline όλο το προηγούμενο διάστημα για τον -υποχρεωτικό- εμβολιασμό των υγειονομικών, οδηγώντας χιλιάδες εργαζομένους νοσοκομείων σε αναστολή και προκαλώντας προβληματισμό για τις αντοχές του ΕΣΥ στη νέα συνθήκη, φαίνεται πως αρκετοί εκ των ανεμβολίαστων υγειονομικών πείστηκαν.

Έστω και την τελευταία στιγμή, σχεδόν οι μισοί υγειονομικοί, από τους 15.000 συνολικά που παρέμεναν ανεμβολίαστοι, αποφάσισαν να εμβολιαστούν για να αποφύγουν το καθεστώς της αναστολής που ρητά είχε θέσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο αριθμός των εργαζομένων στον χώρο της υγείας που δεν έχει κάνει το εμβόλιο, ανέρχεται πια στους 7.500 περίπου.

Πόσοι παραμένουν ανεμβολίαστοι στα μεγάλα νοσοκομεία

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ πάντα, από τους 3.500 εργαζομένους σε όλα τα τμήματα του Ευαγγελισμού, οι ανεμβολίαστοι ανέρχονται στους 120. Την ίδια ώρα, στο Λαϊκό Νοσοκομείο, από τους 1.450, οι 87 δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.

Στη συμπρωτεύουσα, από τους 1.200 εργαζομένους του ΑΧΕΠΑ, οι 120 παραμένουν ανεμβολίαστοι, ενώ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, 156 από τους συνολικά 2.000 υγειονομικούς υπαλλήλους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σε δύο νοσοκομεία της Λάρισας, το Πανεπιστημιακό και το Γενικό, εργάζονται συνολικά 2.900. Από αυτούς, οι 253 δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.

Παράλληλα, στα επτά νοσοκομεία της Κρήτης, σε σύνολο 6.000 εργαζομένων δεν έχουν εμβολιαστεί 500 άτομα, ενώ στα τρία νοσοκομεία της Πάτρας από τους 3.200 δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο 550.

Τέλος, στο Αγρίνιο, από τους 680 υγειονομικούς υπαλλήλους, δεν έχουν εμβολιαστεί οι 90, εκ των οποίων μάλιστα οι 40 έχουν λάβει αναρρωτική άδεια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η επίδοση των σχετικών εγγράφων αναστολής.

Την ίδια ώρα, στις 5.895 ανέρχονται μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πράξεις αναστολής που έχουν εκδοθεί, επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, για τους εργαζόμενους μόνο στα νοσοκομεία.

Αντίστοιχες πράξεις, γύρω στις 1.500, εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) όσο και για άλλους φορείς του Υπουργείου Υγεία και θα αποσταλούν τις επόμενες ώρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εμβόλιο κορονοϊού, Νοσοκομεία
SHARE:

24Media Network