Κορονοϊός: Στους 328 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Στους 328 οι νεκροί στην Ελλάδα
Νοσοκομείο η Σωτηρία Eurokinissi

Τρεις ακόμη ηλικιωμένοι συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με την επιδημία κορονοϊού. Οι δύο στην Αθήνα και ένας στην Θεσσαλονίκη.

Μεγαλώνει δραματικά ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένας 97χρονος και μια 89χρονη που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Σωτηρία και ένας 63χρονος που νοσηλεύονταν σε κλίνη ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ κατέληξαν χθες το βράδυ. Και οι 3 έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει πλέον στους 328.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες ανακοινώθηκαν 359 νέα κρούσματα κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην Ελλάδα σε 14.400

Από αυτά τα 37 είναι εισαγόμενα, καθώς 36 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ 1 σε ασθενή που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο.

Στους 69 οι συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. Από αυτούς 21 (30.4%) είναι γυναίκες και 48 άνδρες. To 87.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 178 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Χθες είχαμε 9 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 325 θανάτους συνολικά στη χώρα οι οποίοι πλέον ανέρχονται στους 328. Οι 122 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα