Κορονοϊός: Στους 98 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Στους 98 οι νεκροί στην Ελλάδα
Στιγμιότυπο από το 417 Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού, (ΝΙΜΤΣ). Eurokinissi

Δύο ηλικιωμένοι άνδρες κατέληξαν στο ΝΙΜΤΣ, ανεβάζοντας στα 98 τον αριθμό των θυμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας.

Δύο ακόμη άνδρες προστέθηκαν στον κατάλογο των θυμάτων που έχουν καταλήξει λόγω κορονοϊού. Και οι δύο νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ το οποίο έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν ηλικίας περίπου 85 ετών και έναν ακόμη 87χρονο που είχε εισαχθεί σε ΜΕΘ με υποκείμενα νοσήματα. Οι δύο άνδρες σύμφωνα με πληροφορίες πέθαναν το βράδυ του Σαββάτου και συνολικά πλέον οι νεκροί φτάνουν τους 98.   

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το πρωί της Κυριακής έγινε γνωστό ότι ένας 60χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη αλλά και δύο άνδρες παρόμοιας ηλικίας που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Σωτηρία στην Αθήνα είχαν επίσης χάσει τη μάχη με τον ιό. 

Κατά την ενημέρωση του Σαββάτου 11/4, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε συνολικό αριθμό κρουσμάτων στα 2.081 καθώς και 3 καταγεγραμμένους θανάτους, φτάνοντας μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου στους 93. Οι 26 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, με την αναλογία να διαμορφώνεται τώρα σε 26 και 72 αντίστοιχα.
 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Το 56,8% των κρουσμάτων είναι άντρες οι οποίοι φαίνεται ότι βιώνουν πιο επιθετικά τον ιό.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 72 έτη και το 90% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Επίσης στους 75 ανέρχονται οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 15 είναι οι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 77% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι, 70 ετών και άνω. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι 15 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα