Κορονοϊός: Στους 96 οι νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξαν 3 ακόμη άνθρωποι

Στιγμιότυπα από το Νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος "ΣΩΤΗΡΙΑ"
Στιγμιότυπα από το Νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος "ΣΩΤΗΡΙΑ" EUROKINISSI

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα. Ένας άνδρας στο ΑΧΕΠΑ και άλλοι δύο στο Σωτηρία έχασαν τη μάχη τις τελευταίες 12 ώρες.

Ένας 60χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη αλλά και δύο άνδρες παρόμοιας ηλικίας που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Σωτηρία στην Αθήνα προστίθενται στον κατάλογο των θυμάτων του κορονοϊού στη χώρα, ανεβάζοντας το σύνολο των νεκρών στους 96.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας είχε μεταφερθεί στο ΑΧΕΠΑ και νοσηλεύονταν με υποκείμενο νόσημα σε ΜΕΘ.

Από τους άλλους δύο άντρες ο ένας είχε σοβαρό υποκείμενο νόσημα, ενώ ο δεύτερος που νοσηλευόταν σε κλίνη Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας δεν φέρεται να είχε κάποιο άλλο σημαντικό πρόβλημα

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ενημέρωση του Σαββάτου 11/4, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε συνολικό αριθμό κρουσμάτων στα 2.081 καθώς και 3 καταγεγραμμένους θανάτους, φτάνοντας μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου στους 93. Οι 26 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, με την αναλογία να διαμορφώνεται τώρα σε 26 και 70 αντίστοιχα.
 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Το 56,8% των κρουσμάτων είναι άντρες οι οποίοι φαίνεται ότι βιώνουν πιο επιθετικά τον ιό.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 72 έτη και το 90% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Επίσης στους 75 ανέρχονται οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 15 είναι οι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 77% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι, 70 ετών και άνω. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι 15 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE: