Κορονοϊός: Όλα τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ

Κορονοϊός: Όλα τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ
ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΑΣΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI Eurokinissi

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό ισχύουν από τις 06:00 στις περιοχές που είναι στο επίπεδο κινδύνου 3 και 4. Ποιοι εξαιρούνται.

Νέα μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού είναι σε ισχύ από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου στις περιοχές που είναι στο “πορτοκαλί” και το “κόκκινο”, δηλαδή στο επίπεδο κινδύνου 3 και 4 αντιστοίχως.

Πιο αναλυτικά, στις συγκεκριμένες περιοχές η χρήση μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους. Εξαιρούνται οι συμμετέχοντες σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο και κατά τη διάρκεια της άσκησης αποκλειστικά και μόνο.

Στα σχολεία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στα διαλείμματα στις περιφερειακές ενότητες που έχουν ενταχθεί στο «πορτοκαλί» και «κόκκινο» επίπεδο.

Σε εφαρμογή τίθεται, επίσης από το βράδυ, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 05:00, με εξαίρεση όσους εργάζονται αυτές τις ώρες.

Σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση τους κατά τη διάρκεια της νυχτερινής απαγόρευσης ισχύουν: οι δημοσιογράφοι και οι άνθρωποι των ΜΜΕ μετακινούνται με την ιδία διαδικασία που μετακινούνταν κατά τη περίοδο του lockdown της πρώτης φάσης της πανδημίας. Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πρέπει να φέρουν βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας από τον εργοδότη.

Σε περιπτώσεις άλλων εργαζομένων φυσικών προσώπων που πρέπει να μετακινηθούν κατά τις ώρες απαγόρευσης, όπως ελεύθερων επαγγελματιών, επιτηδευματιών, απασχολούμενων, συμπληρώνουν το αντίστοιχο έντυπο που θα βρίσκεται στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι για την κατ’ εξαίρεση μετακίνησή τους πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο και βεβαίωση κίνησης σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Επίσης, στα κέντρα διασκέδασης και στα μπαρ απαγορεύεται ρητά η ζωντανή μουσική και η διασκέδαση γίνεται αποκλειστικά με καθήμενους και πληρότητα 30% της αδείας, ενώ στην εστίαση επιτρέπεται η ζωντανή μουσική έως τρία άτομα χωρίς μικροφωνική, με υποχρεωτικά όλους τους πελάτες καθήμενους και 50% των προβλεπόμενων καθισμάτων της αδείας τους.

https://www.news247.gr/download/8427//394000/fek.pdf

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα