Κορονοϊός: Τι καταγγέλλουν επιβάτες του πλοίου που είναι σε καραντίνα στη Λήμνο

Κορονοϊός: Τι καταγγέλλουν επιβάτες του πλοίου που είναι σε καραντίνα στη Λήμνο
Στιγμιότυπο από πλοίο Blue Star (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Στη Λήμνο το "Blue Star Μύκονος" μετά την αναφορά για ύποπτο κρούσμα κορονοϊού. Καταγγελίες επιβατών για μη ενημέρωση και καθυστέρηση. Σε κατ' οίκον περιορισμό 127 επιβάτες που αποβιβάστηκαν.

Εκατόν εικοσιεπτά επιβάτες έχουν αποβιβαστεί στο λιμάνι της Λήμνου από το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο “Blue Star Μύκονος”, μετά την αναφορά ότι μέλος του πληρώματος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για κορονοϊό

Αυτοί οι επιβάτες έχουν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές Αρχές και τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε κατά οίκον περιορισμό, έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα για το μέλος του πληρώματος του πλοίου.

Μέσα στο “Blue Star Μύκονος” αυτή τη στιγμή βρίσκονται 341 επιβάτες και 77 μέλη πληρώματος, ενώ δείγμα στάλθηκε από τον ναυτικό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να εξακριβωθεί εάν, όντως, ο ναυτικός είναι ένα ακόμη περιστατικό ασθενούς με κορονοϊό.

Παράλληλα, επιβάτες καταγγέλλουν πως δεν έπρεπε να δοθεί άδεια απόπλου του πλοίου, λίγη ώρα μετά τη μεταφορά με ΕΚΑΒ του μέλους του πληρώματος με συμπτώματα κορονοϊού σε νοσοκομείο της Καβάλας.

Επιβάτιδα του “Blue Star Μύκονος” κατήγγειλε ότι για αρκετές ώρες οι υπεύθυνοι του πλοίου δεν τους ενημέρωσαν στο πού οφείλεται η πολύωρη καθυστέρηση του πλοίου.

Όπως δήλωσε, αρχικά τους έλεγαν πως το Λιμεναρχείο δεν έδινε άδεια φόρτωσης-εκφόρτωσης, ενώ αργότερα τους ανακοίνωσαν πως το ΕΚΑΒ που είδαν οι επιβάτες να παραλαμβάνει άτομο του πληρώματος στην Καβάλα, ήταν για κρούσμα κορονοϊού.

Το πλοίο βρίσκεται σε καραντίνα στη Λήμνο για 8 ώρες έως ότου βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του ύποπτου κρούσματος.

Υπενθυμίζεται, ότι το πλοίο αναχώρησε χθες βράδυ στις 21:30 προκειμένου να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Καβάλα – Λήμνος – Αγ. Ευστράτιος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου – Καρλόβασι -Φούρνοι – ‘Αγ. Κήρυκος -Μύκονος – Σύρος – Πειραιάς.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα