Κορονοϊός: Σε καραντίνα πλοίο με 345 επιβάτες στη Λήμνο έπειτα από ύποπτο κρούσμα

Κορονοϊός: Σε καραντίνα πλοίο με 345 επιβάτες στη Λήμνο έπειτα από ύποπτο κρούσμα
Blue Star Eurokinissi

Συναγερμός έχει σημάνει σε πλοίο Blue Star Mykonos, όταν μέλος του πληρώματος παραπονέθηκε για υψηλό πυρετό. Το πλοίο με τους 345 επιβάτες βρίσκεται σε καραντίνα στη Λήμνο.

Συναγερμός σήμανε στο λιμάνι το λιμάνι της Μυρίνας στη Λήμνο όπου βρίσκεται αποκλεισμένο το πλοίο Blue Star Mykonos καθώς μέλος του πληρώματος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή στον κυβερνήτη του πλοίου να μην συνεχίσει το ταξίδι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη βράδυ μέλος του πληρώματος παραπονέθηκε για υψηλό πυρετό. Τα ξημερώματα ο νομίατρος που τον εξέτασε τον έκρινε ύποπτο.

Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει χθες βράδυ στις 21:30 προκειμένου να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Καβάλα – Λήμνος – Αγ. Ευστράτιος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου – Καρλόβασι -Φούρνοι – ‘Αγ. Κήρυκος -Μύκονος – Σύρος – Πειραιάς. Στις 21.35 ο καπετάνιος του πλοίου ζήτησε ασθενοφόρο για να παραλάβει μέλος του πληρώματος που εμφάνιζε πυρετό.

Το μέλος του πληρώματος με πυρετό αποβιβάστηκε στην Καβάλα, μεταφέρθηκε στην Αλεξανδρούπολη, ελήφθη επίχρισμα και θα εξεταστεί κατά προτεραιότητα στο ΑΧΕΠΑ.

Το πλοίο βρίσκεται σε καραντίνα στο λιμάνι της Λήμνου από τις 2 τα ξημερώματα και οι επιβάτες κρατούνται μέσα στο πλοίο, ενώ δεν τους έχει γίνει επίσημη ενημέρωση και επικρατεί πανικός.

Στις 06:30 ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε και επίσημα ότι το Blue Star θα τεθεί σε καραντίνα τουλάχιστον για 8 ώρες.

Σύμφωνα με το Lesvosnet.gr, το μέλος του πληρώματος που έχει εμφανίσει τα ύποπτα συμπτώματα δεν έχει ταξιδέψει σε χώρες του εξωτερικού και αν βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό θα υπάρχει δυσκολία στην ιχνηλάτηση του κρούσματος.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα