Κορονοϊός: Το υγειονομικό προσωπικό της χώρας μετρά νεκρούς

Κορονοϊός: Το υγειονομικό προσωπικό της χώρας μετρά νεκρούς
Στιγμιότυπα μαπό την Μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο "ΣΩΤΗΡΙΑ". Eurokinissi

Απώλειες μετρούν εκείνοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στον κορονοϊό. Γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία βλέπουν τους συναδέλφους τους να φεύγουν.

Βαρύ είναι το τίμημα για το υγειονομικό προσωπικό της χώρας που δίνει καθημερινά τη μάχη κατά του κορονοϊού. Γιατροί και νοσηλευτές προσπαθούν να κρατήσουν στη ζωή τους πολίτες. Δεν είναι λίγοι όμως εκείνοι που πέφτουν θύματα του ιού, με τραγική κατάληξη.

Η αρχή έγινε με τον Δημήτρη Κρεμαστινό, ο οποίος στα 78 του χρόνια, μετά από 1,5 μήνα έχασε τη μάχη στον Ευαγγελισμό.

Τη μάχη με τον κορονοϊό έχασε και ο 52χρονος καρδιολόγος και γιατρός της Βουλής, Γιάννης Μητρόπουλος, ο οποίος νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου “Σωτηρία” όπου και κατέληξε, συγκλονίζοντας τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του grtimes.gr, θύμα του ιού έπεσε και ο ιδρυτής του ομίλου Βιοϊατρική, Ευάγγελος Σπανός, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, ύστερα από πολυήμερη μάχη με τον ιό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Στη Θεσσαλονίκη έφυγαν από τη ζωή ο παιδίατρος Τζωρτζ Φάραχ και ο παθολόγος Γιώργος Μιχαλάκης, χτυπημένοι από την Covid-19.

Σε ηλικία 75 χρόνων πέθανε ο Μανώλης Μανώλας από τις Σέρρες, επί σειρά ετών προσωπικός γιατρός της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινής Αραμπατζή.

Τέλος, στο νοσοκομείο “Αττικόν” έχασε τη ζωή του και ο πνευμονολόγος, Αντώνης Χατζηγεωργίου. Πατέρας τριών παιδιών, τον περασμένο Αύγουστο σε μια συγκλονιστική ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθούσε να πείσει όσους ήταν δύσπιστοι για τη σοβαρότητα του ιού. Ήταν μόλις 42 ετών.

Απώλειες και στο νοσηλευτικό προσωπικό

Σύμφωνα με τα στοιχεία του grimes.gr, η πρώτη απώλεια εργαζόμενου στον υγειονομικό κλάδο, ήταν ενός παραϊατρικού παρασκευαστή από την Καστοριά, ενώ το δεύτερο θύμα, ήταν μία 50χρονη τεχνολόγος τεχνικών εργαστηρίων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ακόμη ένα θύμα του κορονοϊού, έχει καταγραφεί στην προνοιακή μονάδα Θεσσαλονίκης “Άγιος Παντελεήμων” και πρόκειται για νοσηλεύτρια που νόσησε πρόσφατα όταν και καταγράφηκαν στο ίδρυμα περισσότερα από 60 κρούσματα.

Την εξίσου μεγάλη λίστα των απωλειών στον τομέα του υγειονομικού κλάδου, συμπληρώνουν οι δύο νοσηλεύτριες από τη Δράμα, που άφησαν την τελευταία τους πνοή πολύ πρόσφατα.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι του υγειονομικού κλάδου που βρίσκονται διασωληνωμένοι σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Δύο νοσηλέυονται στο νοσοκομείο Καβάλας, δύο στο νοσοκομείο της Δράμας και άλλοι δύο στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα