Κικίλιας για κορονοϊό: Βγαίνουμε μόνο για να δώσουμε αίμα

Κικίλιας για κορονοϊό: Βγαίνουμε μόνο για να δώσουμε αίμα
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας Eurokinissi

Το μήνυμα του Υπουργού Υγείας για την ενθάρρυνση των πολιτών να δώσουν αίμα, την περίοδο της απομόνωσης.

Με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προτρέπει τους πολίτες να δώσουν αίμα και να μην θεωρούν αποτρεπτική την επιδημία του κορονοϊού και την απομόνωση.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά “Μένουμε σπίτι και βγαίνουμε μόνο για να δώσουμε αίμα να σώσουμε ζωές. Ακόμη περισσότερο αυτές τις δύσκολες στιγμές, στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Και τώρα υπάρχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη…‬”. Σήμερα μάλιστα βρέθηκε και στο κολυμβητήριο στην Πεντέλη, όπου έχει μετατραπεί σε χώρο αιμοδοσίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η επιδημία του κορονοϊού, που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην χώρα μας, προκαλεί μείωση στην προσέλευση των αιμοδοτών, λόγω της επιφυλακτικότητάς τους να αιμοδοτήσουν μέσα στο νοσοκομειακό περιβάλλον. Η μείωση αυτή προκαλεί μείωση των αποθεμάτων αίματος, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών. Η ιατρική κοινότητα επισημαίνει ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και πως θα πρέπει όλοι να ενισχύσουμε τα αποθέματα αίματος της χώρας.

Είναι χαρακτηριστική μάλιστα η χθεσινή αναφορά του κ. Σωτήρη Τσιόδρα κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό: «μετά από μία αγωνιώδη έκκληση που έλαβα χθες το βράδυ από Συλλόγους ασθενών με μεσογειακή αναιμία, θα ήθελα να τονίσω την ασφάλεια του αίματος και την απόλυτη ανάγκη για συνέχιση της αιμοδοσίας, ώστε να εξασφαλιστεί αυτό το πολύτιμο αγαθό και να υπάρχει επάρκεια αίματος για αυτούς τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη».

Επίσης προκειμένου να κάμψει τις αμφιβολίες των αιμοδοτών το Θριάσιο προχώρησε στη δημιουργία ειδικού χώρου. Ειδικότερα όπως ανακοινώθηκε, η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Θριασίου, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την επάρκεια αίματος, σε συνδυασμό με την ασφάλεια των αιμοδοτών, ανοίγει αίθουσα αιμοληψιών έξω από τη Νοσοκομειακή δομή, στο πρώην κτίριο της Τράπεζας Πειραιώς, Λ. Γ. Γεννηματά , Μαγούλα (δίπλα στην πύλη του Νοσοκομείου), από την Πέμπτη 19/03/2020 .

Το ωράριο λειτουργίας από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 πμ -2.00 μμ και Κυριακή 9.00πμ-1.00μμ. Για την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των αιμοδοτών, οι αιμοληψίες θα πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, στα τηλέφωνα 2132028733 ή 2132028735, ωράριο ραντεβού Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 πμ -2.00 μμ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα