Κορονοϊός: Υπό εξέταση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός με τρίτη δόση για τους άνω των 65

Κορονοϊός: Υπό εξέταση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός με τρίτη δόση για τους άνω των 65
Εμβολιασμός των άνω των 65 στη Θεσσαλονίκη AP Photo/Giannis Papanikos

Στο "τραπέζι" βάζει η κυβέρνηση τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με τρίτη δόση για τους άνω των 65. Σκέψεις για σύνδεση της τρίτης δόσης με την είσοδο σε κλειστούς χώρους.

Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε υποχρεωτική τρίτη δόση εμβολίου στους ανθρώπους άνω των 65 ετών, κυρίως για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους εξετάζει η κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη του στο Mega ο γενικός γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Θανάσης Κοντογεώργης, “Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι μετά το εξάμηνο ίσως η ανοσολογική απόκριση δεν είναι η επιθυμητή. Ανθρωποι που άνω των 65 έκαναν 3η δόση, βοήθησαν στο να μειωθούν τα κρούσματα”.

Παράλληλα, είπε ότι υπάρχουν σκέψεις για χρήση διπλής μάσκας στα μέσα μεταφοράς κάτι που θα συζητηθεί στην επιτροπή των ειδικών αυτή τη βδομάδα.«Στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση είχε καταβάλει σημαντική προσπάθεια το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κίνηση και να λειτουργήσουν καλύτερα.», συμπλήρωσε.

Σκέρτσος για σύνδεση τρίτης δόσης με κλειστούς χώρους: Θα μπορούσαμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο

Για τα ανοικτά θέματα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μίλησε ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος, με συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής».

Σχετικά με την τρίτη δόση και την υποχρεωτικότητα, ο κ. Σκέρτσος επεσήμανε την πρακτική σε Ισραήλ και Γαλλία, οι οποίοι συνέδεσαν τη δυνατότητα πρόσβασης σε κλειστούς χώρους για τους φθινοπωρινούς-χειμερινούς μήνες με την τρίτη δόση. Στη συνέχεια, μάλιστα, σημείωσε πως «είναι ένα μέτρο προστασίας της υγείας των πιο ευάλωτων προκειμένου να μην στερηθούν τις χαρές της κοινωνικής ζωής κατά τη διάρκεια του χειμώνα, που θα μπορούσαμε να εξετάσουμε και στη χώρα μας».

Στο ερώτημα αν πρέπει να απευθυνθούμε πιο στοχευμένα στους πολίτες άνω των 60 ετών, απάντησε: «Εμείς θέλουμε να εμβολιαστεί όλος ο ενήλικος πληθυσμός όμως το πρόβλημα στη χώρα μας, όπως επανειλημμένα έχουμε πει, εντοπίζεται κυρίως στο 20% των πολιτών άνω των 60, είναι περίπου 580.000 συμπολίτες μας, που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Διότι αυτοί είναι με βάση όλα τα δεδομένα νοσηλειών, ΜΕΘ και θανάτων οι πιο ευάλωτοι στον κορονοϊό ασθενείς».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα