Κρήτη: Άνοιξε η γη στο Κουμ Καπί - "Κατάπιε" εξοπλισμό καφετέριας

Κρήτη: Άνοιξε η γη στο Κουμ Καπί - "Κατάπιε" εξοπλισμό καφετέριας
FLASHNEWS.GR

Προβληματισμός για την μεγάλης έκτασης υποχώρηση του εδάφους - Ευτυχώς έγινε πρωί και δεν κινδύνευσαν πολίτες

Η μεγάλης έκτασης και επικίνδυνη διάβρωση του εδάφους στο Κουμ Καπί, στα Χανιά της Κρήτης, αποκαλύφθηκε το πρωί της Τρίτης, καθώς στην Ακτή Μιαούλη, "άνοιξε η γη", καταπίνοντας την τέντα και ομπρέλα καφετέριας.

Στις φωτογραφίες φαίνεται ο "μικρός κρατήρας" και το νερό της θάλασσας που έχει εισχωρήσει. Ευτυχώς, τη στιγμή της υποχώρησης του οδοστρώματος, δεν η καφετέρια δεν ήταν ανοικτή και δεν υπήρχε κόσμος οπότε δεν κινδύνευσε κανείς, ωστόσο το γεγονός προκαλεί προβληματισμό.

ADVERTISING

Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες, τόσο το λιμενικό όσο και ο δήμος. Υπενθυμίζεται οτι στην περιοχή του Κουμ Καπί, το 2016, σημειώθηκαν δύο περιστατικά πτώσης μεταλλικής δημοτικής κολόνας φωτισμού, με αποτέλεσμα μάλιστα σε μια περίπτωση, να τραυματιστούν δύο τουρίστριες.

Κρήτη: Άνοιξε η γη στο Κουμ Καπί -
FLASHNEWS.GR
Κρήτη: Άνοιξε η γη στο Κουμ Καπί -
FLASHNEWS.GR

Οργή από επιχειρηματίες και κατοίκους του Κουμ Καπί

Το γεγονός είναι πως η τελευταία ουσιαστική παρέμβαση στην περιοχή έγινε όταν δήμαρχος Χανίων ήταν ο Γιώργος Κατσανεβάκης στα τέλη της δεκαετίας του 1980, δηλαδή πριν από περίπου 30 χρόνια.

Τότε διαμορφώθηκε ο παραλιακός δρόμος όπως υπάρχει σήμερα και έκτοτε δεν έγινε κάτι ενώ όλα αυτά τα χρόνια τα κύματα της θάλασσας σφυροκοπούν τις υποδομές υποσκάπτοντας τον δρόμο.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του συλλόγου επιχειρηματιών και κατοίκων του παλαιού Κουν Καπί, που εκφράζουν την αγωνία αλλά και την αγανάκτησή τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με «μπαλώματα»:

"Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για το Κουμ Καπί. Είναι η πέμπτη μεγάλη τρύπα που εμφανίζεται τα τελευταία τρία χρόνια. Θα αντιμετωπιστεί πάλι κατόπιν εορτής, θα μπαλωθεί και τα προβλήματα θα κρυφτούν πάλι κάτω από το χαλί. Βοήθησε ο Θεός και αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες έγινε στις πρώτες ώρες της ημέρας πριν κάτσει κάποιος συμπολίτης μας να πιει τον καφέ του. Είναι τελικά τόσο δύσκολο να ιεραρχήσει ο δήμος τα προβλήματα του παραλιακού μετώπου και να καταλάβει ότι εδώ πλέον κινδυνεύουν ζωές και περιουσίες; Το Κουμ Καπί είναι η αχίλλειος πτέρνα της δημοτικής αρχής. Είναι το μέτρο του ενδιαφέροντος πλέον για τα αυτονόητα. Γνωρίζουμε ότι σε λίγο καιρό θα δοθεί μάχη για μια καινούργια δημοτική αρχή. Θέλουμε να παρακαλέσουμε όσους διεκδικήσουν τον δήμο να βάλουν σε άμεση προτεραιότητα στο πρόγραμμα τους την πολύπαθη και περιφρονημένη αυτή περιοχή. Την γειτονιά των χαλικούτηδων, την γειτονιά μας..."

Πηγή: 

Flashnews.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κρήτη
SHARE:

24Media Network