Κρήτη: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον θάνατο της 5χρονης

Κρήτη: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον θάνατο της 5χρονης
ΠΑΓΝΗ www.ekriti.gr

Το κορίτσι δεν είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα, αλλά ένα υποκείμενο νόσημα είχε εξασθενήσει τον οργανισμό του, που "χτυπήθηκε" από τον ιό της γρίπης H1N1.

Ο θάνατος ενός 5χρονου κοριτσιού από τον ιό της γρίπης βύθισε στη θλίψη την τοπική κοινωνία της Κρήτης. Πρόκειται για το πρώτο παιδί που πεθαίνει από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 στην Κρήτη, ενώ ακολούθησε άλλη μία γυναίκα που νοσηλευόταν στην εντατική για ένα μήνα.

Τα ακριβή αποτελέσματα των εξετάσεων του θανάτου της 5χρονης έδειξαν πως ο θάνατός της προήλθε από τον H1N1 με επιπλοκή από ραγδαία μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία. Οι εργαστηριακές εξετάσεις ήταν αρνητικές για μηνιγγίτιδα, ωστόσο, ανιχνεύτηκε και σταφυλόκοκκος στον πνεύμονα της μικρής.

Απαντήσεις αναμένεται να δώσουν εξειδικευμένες εξετάσεις.

Ο Ιωάννης Τασσόπουλος, ανέφερε πως ήταν σηψαιμικό το σοκ, ήταν κεραυνοβόλο και γρήγορο. Ο ιός της γρίπης που διαπιστώθηκε, επιβαρύνει την κατάσταση, δηλαδή να αναπτυχθούν παθογόνα μικρόβια.

Οι γονείς τώρα παρακολουθούν ειδικό ψυχολόγο και για τους ίδιους, αλλά κυρίως για την μεγάλη τους κόρη, την 9χρονη αδερφή του άτυχου κοριτσιού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα