Κρήτη: Πρωτοφανής αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων στο Ηράκλειο

Κρήτη: Πρωτοφανής αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων στο Ηράκλειο
Rapid Test Κορονοϊού ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/Eurokinissi

Έντονη ανησυχία προκαλούν τα ποσοστά του ιικού φορτίου των λυμάτων στο Ηράκλειο Κρήτης, αφού παρατηρήθηκε αύξηση 171% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Σημαντική αύξηση ιικού φορτίου παρατηρήθηκε στα λύματα του Ηρακλείου Κρήτης την τελευταία εβδομάδα, από τις 28 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου, ανακόπτοντας τη μείωση που καταγραφόταν τις τελευταίες εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 21-27 Ιουνίου 2021, στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2, στα αστικά λύματα τριών από τις έντεκα (3/11) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, με το Ηράκλειο Κρήτης να καταγράφει αύξηση 171%.

Σε ανοδική πορεία και η Αττική

Αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν ωστόσο και στο ιικό φορτίο των λυμάτων στην Περιφέρεια Αττικής, αφού μετά τη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, “την τελευταία εβδομάδα, 28/6-4/7/21, στην Περιφέρεια Αττικής, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα λύματα παρουσίασε αύξηση (+65%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 21-27/6/21.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα