Κρήτη: Στο λιμάνι της Παλαιόχωρας το πλοίο με τους 450 μετανάστες – Ανάμεσά τους και παιδιά

Κρήτη: Στο λιμάνι της Παλαιόχωρας το πλοίο με τους 450 μετανάστες – Ανάμεσά τους και παιδιά
Cretapost.gr

Σώοι οι μετανάστες που έπλεαν σε ακυβέρνητο σκάφος στην Κρήτη. Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης και αποβιβάστηκαν στην σκάλα Παλαιόχωρας. Ψάχνουν χώρο για να τους φιλοξενήσουν.

Στο λιμάνι της Παλαιόχωρας έφτασε λίγο μετά τη 1:00 το μεσημέρι της Τρίτης (22/11) το πλοίο με τους μετανάστες που έπλεε ακυβέρνητο νότια της Κρήτης και εξέπεμψε SOS το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretapost.gr, για αρκετές ώρες σκάφη του λιμενικού σώματος αλλά και παραπλέοντα πλοία επιχειρούσαν να μεταφέρουν τους μετανάστες, ωστόσο, κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Το αποτέλεσμα ήταν να κινητοποιηθεί το Πολεμικό Ναυτικό όπου με μία φρεγάτα, αλλά και την βοήθεια παραπλέοντων πλοίων, ρυμούλκησαν το σκάφος στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Περίπου 450 οι μετανάστες – Ανάμεσά τους και παιδιά

Οι πρώτες πληροφορίες του ίδιου μέσου, αναφέρουν πως στο πλοίο επιβαίνουν περίπου 450 μετανάστες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

Ήδη στο λιμάνι της Παλαιόχωρας βρίσκονται γιατροί, διασώστες του ΕΚΑΒ αλλά και ο Ερυθρός Σταυρός που θα εξετάσουν όλους τους μετανάστες για να δουν την κατάσταση της υγείας τους.

Ψάχνουν χώρο για να τους φιλοξενήσουν

Στο λιμάνι, όμως, βρίσκονται από νωρίς άνδρες του λιμενικού σώματος, αστυνομικοί αλλά και τοπικοί φορείς.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αναζήτηση χώρου ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει έναν τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Η ανάρτηση Μηταράκη

«Το Λιμενικό διέσωσε 500 πολίτες τρίτων χωρών νότια της Κρήτης από σάπιο πλοίο. Το υπουργείο Μετανάστευσης παρόν για να βοηθήσει με υλική- ιατρική βοήθεια σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς», σημειώνει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σχετικά με την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών νότια της Κρήτης.

Ο κ. Μηταράκης προσθέτει ότι «αναμένω πλήρη συνεργασία τοπικών αρχών μέχρι την ομαλή μεταφορά τους. Ζητώ άμεση συνδρομή και μετεγκαταστάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα