Κρήτη: Θα δικαστεί επειδή πέταξε ζωντανό τον σκύλο του στα σκουπίδια

Κρήτη: Θα δικαστεί επειδή πέταξε ζωντανό τον σκύλο του στα σκουπίδια

Τέλη Νοεμβρίου θα δικαστεί ένας ηλικιωμένος άνδρας που πέταξε στα σκουπίδια τον σκύλο του ενώ αυτός ήταν ακόμα ζωντανός

Στις 24 Νοεμβρίου αναμένεται να δικαστεί από το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ο ηλικιωμένος άνδρας που πέταξε στα σκουπίδια τον σκύλο του ενώ αυτός ήταν ακόμα ζωντανός.

Η Καλλιόπη Μαραβελάκη δικηγόρος και μέλος του σωματείου «Ζωόφιλη Δράση» εξήγησε στο zoosos.gr ότι ένας κάτοικος του Ηρακλείου, ο Ηλίας, στις αρχές του χρόνου βγάζοντας βόλτα τον σκύλο του διαπίστωσε – ότι μέσα σ’ έναν κάδο σκουπιδιών κοντά στην περιοχή της Λ. Κνωσού – βρισκόταν ένα σακί σφιχτά δεμένο και μέσα σε αυτό κάτι κουνιότανε.

Ο Ηλίας άνοιξε το σακί και βρήκε ζωντανό τον παράλυτο σκύλο, τον έβγαλε έξω από τον κάδο και του έδωσε τροφή και νερό. Την επόμενη μέρα επικοινώνησε με τη σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» ζητώντας βοήθεια. Οι φωτογραφίες που ανέβηκαν στο διαδίκτυο οδήγησαν στον ιδιοκτήτη του παράλυτου Ροτβάιλερ.

Ο Παναγιώτης αναγνώρισε το ζώο πού έμενε κοντά του. Μάλιστα όπως κατάθεσε στην Αστυνομία είχε βοηθήσει τον ηλικιωμένο άνδρα, στον οποίο ανήκε το ζώο, μια μέρα που το σκυλί είχε βγει στο δρόμο να το μεταφέρει με το αυτοκίνητο του ξανά στο σπίτι του.

Ο δράστης σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά είχε αφήσει χωρίς τροφή για πολύ καιρό το ζώο με αποτέλεσμα αυτό από την ασιτία να πάθει ανεπανόρθωτες βλάβες και να παραλύσει στο πίσω μέρος του σώματος του. Ενώ ουδέποτε νοιάστηκε για να του προσφέρει κτηνιατρική φροντίδα.

Αν και το σκυλί σώθηκε από τα σκουπίδια του έγινε τελικά ευθανασία στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου Κρήτης καθώς η κατάσταση της υγείας του ήταν μη αναστρέψιμη.

πηγή: cretapost.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network