Κύκλωμα χρυσού: Ελεύθεροι οι τελευταίοι 23 κατηγορούμενοι της υπόθεσης

Κύκλωμα χρυσού: Ελεύθεροι οι τελευταίοι 23 κατηγορούμενοι της υπόθεσης
Ο ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος κατά τη μεταφορά του στον ανακριτή Eurokinissi

Μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Οι συνήγοροι υπεράσπισης τονίζουν ότι δεν υφίσταται το αδίκημα της λαθρεμπορίας, λόγω νομολογίας.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους και οι 23 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν για το αποκαλούμενο κύκλωμα λαθρεμπορίου χρυσού.

Ανάμεσά τους, ο κατά την κατηγορία, αρχηγός της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης και ο αστυνομικός της υπηρεσίας VIP, που εμφανίζεται να ενημερώνει το γνωστό ενεχυροδανειστή Ριχάρδο για τις κινήσεις της ΕΛΑΣ. Και στους δύο επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα.

Στους υπόλοιπους 21 ορίστηκαν οι περιορισμοί της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ σε δύο Τούρκους κατηγορούμενους επιβλήθηκε και ο όρος της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 500 ευρώ.

Για τέταρτη ήμερα συνεχίστηκαν οι απολογίες των εμπλεκόμενων στην υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίου χρυσού. Από τους συνολικά 63 κατηγορούμενους, ανακρίτριας και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προσωρινή κράτηση οκτώ, ενώ οι υπόλοιποι 55 αφέθηκαν ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους.

“Δεν υφίσταται η πράξη της λαθρεμπορίας”

Να σημειωθεί πάντως, πως οι κατηγορούμενοι φαίνεται πως κρατούν ίδια υπερασπιστική γραμμή ως προς την κακουργηματική κατηγορία του λαθρεμπορίου. Σύμφωνα με συνηγόρους, το αδίκημα δεν υφίστατο στη συγκεκριμένη υπόθεση. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο εκ των συνηγόρων, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «οι εντολείς μου αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή σε πράξεις λαθρεμπορίας για πραγματικούς και νομικούς λόγους . Επι της ουσίας ουδέποτε μετέφεραν κράμα χρυσού στην Τουρκία. Νομικά το αδίκημα της λαθρεμπορίας δεν υφίσταται, γιατί το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1995 με την υπ΄αριθμόν 1 απόφασή του κατήργησε τους εισαγωγικούς και εξαγωγικούς δασμούς και φόρους με την Τουρκία για όλα τα προϊόντα πλην των τροφίμων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα