Κύθηρα: Φόβοι για νεκρούς στο ναυάγιο

Κύθηρα: Φόβοι για νεκρούς στο ναυάγιο
Το μοιραίο πλοίο των Κυθήρων AP

Οσο η ώρα περνάει χωρίς να εντοπίζονται οι αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν πρόσφυγες στα ανοιχτά των Κυθήρων, τόσο οι ελπίδες λιγοστεύουν.

Εντονοι είναι πλέον οι φόβοι ότι το ναυάγιο των Κυθήρων θα έχει νεκρούς όπως και το αντίστοιχο στη Λέσβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ μέχρι αυτή την ώρα έχουν διασωθεί 55 άνδρες, 7 γυναίκες και 18 παιδιά ενώ υπάρχουν και άνθρωποι στη θάλασσα οι οποίοι δεν έχουν ανασυρθεί και πιθανόν να μιλάμε και για 2-5 νεκρούς.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, 7 με 8 μποφόρ ενώ σε κάποια σημεία φτάνουν τα 10. Στην επιχείρηση διάσωσης, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας, συνδράμει το λιμενικό, εθελοντές διασώστες, κλιμάκιο των Ειδικών Αποστολών και ομάδα υποβρύχιων αποστολών.

Σε σχέση με πέρυσι έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των διακινητών και των ναυαγίων, τονίζει ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ήδη στα Κύθηρα έχει ανοίξει ένα σχολείο προκειμένου να φιλοξενηθούν οι διασωθέντες.

Πλακιωτάκης: Αδίστακτοι οι διακινητές

“Για μια ακόμα φορά, η ανοχή της Τουρκιάς στα κυκλώματα των αδίστακτων διακινητών κόστισε ανθρώπινες ζωές. Όσο η τουρκική ακτοφυλακή δεν εμποδίζει τη δράση τους, τόσο οι διακινητές στοιβάζουν δυστυχισμένους ανθρώπους, χωρίς μετρά ασφαλείας, σε σκάφη που δεν αντέχουν στις καιρικές συνθήκες, θέτοντας τις ζωές τους σε θανάσιμο κίνδυνο”, δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφορικά με τα δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης σε Κύθηρα και Μυτιλήνη.

“Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και εθελοντών, διέσωσαν χθες δεκάδες συνανθρώπους μας, στα Κύθηρα και τη Μυτιλήνη. Δυστυχώς, όχι όλους. Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί τη συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσο δεν το κάνει, θα θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές”, τόνισε ο υπ. Ναυτιλίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα