Λαμία: 'Άστεγος για μια μέρα' - Μπορείς να βοηθήσεις κι εσύ!

Λαμία: 'Άστεγος για μια μέρα' - Μπορείς να βοηθήσεις κι εσύ!

Σήμερα Σάββατο στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία

"Η δράση «Άστεγος για μια μέρα» θα πραγματοποιηθεί, με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Όπως για τον κάθε άστεγο, δεν υπάρχει άλλη επιλογή, έτσι και για μας...", δηλώνουν κατηγορηματικά οι διοργανωτές, που αψηφούν το χιονιά, θέλοντας να βοηθήσουν τους πραγματικά άστεγους και όσους έχουν ανάγκη.

Για 5η χρονιά, γινόμαστε «Άστεγοι για μια μέρα», συγκεντρώνοντας, είδη πρώτης ανάγκης, για συνανθρώπους μας.

Μια δράση, που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια, μέσα στα χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης, με σκοπό, να ανακουφίσει έστω και προσωρινά, ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους, έχασαν το σπίτι τους και βρέθηκαν στο δρόμο, μη μπορώντας να καλύψουν βασικές ανάγκες επιβίωσης.

Δυστυχώς, η ανάγκη για βοήθεια, όπως επισημαίνουν οι εμπνευστές αυτής της κίνησης, όχι μόνο δεν έχει εκλείψει αλλά είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη, μετά και την τραγωδία στη Μάνδρα Αττικής, γίνεται επιτακτική, για ενίσχυση των κατοίκων με συγκεκριμένα είδη, όπως, καθαριστικά είδη, σχολικά και τρόφιμα.

Για το λόγο αυτό, και φέτος για πέμπτη χρονιά την ίδια ημερομηνία, το Σάββατο στις 23 Δεκεμβρίου, θα μείνουν για 24 ώρες στην Πλατεία Πάρκου, συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης, όπως, τρόφιμα, σχολικά, καθαριστικά - απορρυπαντικά, ρούχα, φάρμακα, κουβέρτες κλπ.

Όλα τα παραπάνω είδη, θα καλύψουν ανάγκες συνανθρώπων μας, στη Μάνδρα Αττικής, στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων αλλά και του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λαμίας.

Ας αγκαλιάσουν λοιπόν οι συμπολίτες μας αυτή την εθελοντική την προσπάθεια, με την ίδια ζεστασιά που το έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια, αποδεικνύοντας ότι το έλλειμμα της κοινωνίας, είναι μόνο οικονομικό και όχι κατανόησης και αλληλοβοήθειας.

Με την υποστήριξη :

Συλλόγου Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα»

Πολιτιστικού Συλλόγου Ραχών «Αλόπη»

Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (παράρτημα Λαμίας)

ΠΗΓΗ LAMIAREPORT

SHARE:

24Media Network