Λαμία: Πήγαν να βγάλουν διαβατήριο και κατέληξαν με χειροπέδες

Λαμία: Πήγαν να βγάλουν διαβατήριο και κατέληξαν με χειροπέδες
Lamianow.gr

Πήγαν να ξεγελάσουν τις αρχές με σκοπό να εκδώσουν -παραπλανώντας- διαβατήριο, αλλά τελικά κατέληξαν με χειροπέδες. Η Ελληνίδα μάνα είχε κόρη από την Αλβανία και τις "έπιασαν".

Τρία άτομα συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην Λαμία αφού μία 36χρονη ημεδαπή, ένας 52χρονος ημεδαπός & μία 25χρονη αλλοδαπή έστησαν ολόκληρο σενάριο προκειμένου να καταφέρουν τον σκοπό τους. Μάλιστα την 25χρονη αλλοδαπή όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια της έρευνας την είχαν δηλώσει ως… Ελληνίδα το 2002 στα Δημοτολόγια του Δήμου Λαμιέων, πείθοντας ψευδώς για τη γέννηση αυτής, τον Ιούνιο του 1996.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaNOW, η 25χρονη -Αλβανίδα- (όπως αποδείχτηκε μετά την συνέντευξη και τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε) προσπαθούσε να αποσπάσει το ελληνικό διαβατήριο και ήρθε σε επικοινωνία με το παραπάνω ζευγάρι προκειμένου να πετύχει το σκοπό της.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν είχε σχέση με την δήλωση που είχε κάνει η 36χρονη και ο 52χρονος το 2002 -απλά μπόρεσαν και χρησιμοποίησαν την ψευδή εγγραφή προσώπου εκείνη την περίοδο στα δημοτολόγια προκειμένου να εκδώσουν το διαβατήριο. Δεν αποκλείεται μέσω της συγκεκριμένης υπόθεσης οι αστυνομικοί του Α.Τ Λαμίας να ξετυλίξουν το προσεχές διάστημα και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις αφού το όλο ζήτημα ερευνάται!

Τα “τσακάλια” των διαβατηρίων

Η διαλεύκανση της υπόθεσης οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο γραφείο έκδοσης διαβατηρίων που αντιλήφθηκε άμεσα ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και ζόρισαν την 25χρονη προκειμένου να πέσει σε αντιφάσεις και εν τέλει να ομολογήσει τι συνέβαινε.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, κατά συναυτουργία, τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και χρήση αυτής, και κατά περίπτωση, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Το ιστορικό

Για την ακρίβεια χθες το πρωί, οι δράστες μετέβησαν στο Γραφείο Έκδοσης Διαβατηρίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας και προσποιούμενοι η μεν 36χρονη τη μητέρα της 25χρονης και ο δε 52χρονος τον παππού αυτής, προσκόμισαν σχετικό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας της 25χρονης, όπου παρουσιαζόταν ως ημεδαπή, προκειμένου να της εκδοθεί (απόπειρα υφαρπαγής) σχετικό Διαβατήριο από τις Ελληνικές Αρχές.

Κατά τη διάρκεια της προβλεπόμενης συνέντευξης, η 25χρονη υπέπεσε σε πληθώρα αντιφάσεων σχετικά με την οικογενειακή της κατάσταση, με αποτέλεσμα να προσαχθούν άμεσα στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, όπου διαπιστώθηκε ότι η 25χρονη είναι αλλοδαπή υπήκοος και στερούταν παντελώς των απαραίτητων εγγράφων νόμιμης διαμονής στη Χώρα μας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι αρχικά η 36χρονη & ο 52χρονος, το Νοέμβριο του 2002, παραπλανώντας Υπηρεσίες, κατάφεραν να εγγράψουν ως κόρη τους την 25χρονη, στα Δημοτολόγια του Δήμου Λαμιέων, πείθοντας ψευδώς για τη γέννηση αυτής, τον Ιούνιο του 1996.

Επιπλέον, πρωινές ώρες της 05-02-2019, προέβησαν για πρώτη φορά στην έκδοση – υφαρπαγή σχετικού Δελτίου Ταυτότητας στην 25χρονη, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά και βασιζόμενοι στο Πιστοποιητικό Οικογενειακής της Κατάστασης, από όπου έγινε η απαραίτητη ταυτοποίηση των στοιχείων της, ενώ ακολούθως προέβησαν και σε έκδοση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.), από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το ανωτέρω Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, το οποίο θα ανακληθεί, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα