Λαζανάς: “Μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους – Θα έχουμε προβλήματα και το 2021”

Λαζανάς: “Μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους – Θα έχουμε προβλήματα και το 2021”
Πολίτης με μάσκα στην Αθήνα Eurokinissi

Ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς τόνισε πως η χρήση της μάσκας θα πρέπει να είναι καθολική, μέτρο που έχει συζητηθεί στην επιτροπή Εμπειρογνωμώνων.

Την καθολική χρήση μάσκας κατέδειξε ως επιβεβλημένο μέσο για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊόυ ο Μάριος Λαζανάς. Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμώνων ξεκαθάρισε πως είναι απαραίτητη η χρήση της μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, μέτρο που έχει ήδη συζητηθεί στην επιτροπή, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει ληφθεί κάποια οριστική απόφαση.

Παράλληλα, ο κ. Λαζανάς πρότεινε την αύξηση του αριθμού των τεστ σε επιβαρυμένες περιοχές και δομές φιλοξενίας όπου ο ιός μεταδίδεται πιο εύκολα, ενώ έκανε έκκληση στους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα, εξηγώντας πως συναυλίες, σε πλατείες και καφενεία δεν νοείται να πραγματοποιούνται λόγω της επικινδυνότητάς τους.

“Όλοι πιστεύω θέλουμε να αφήσουμε τελευταίο το μέτρο του εγκλεισμού, τόνισε ο κ. Λαζανάς και πρόσθεσε ότι το θέμα του lockdown δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή. Όλοι προσπαθούμε να πείσουμε τους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα που ισχύουν τώρα”, είπε ο Μάριος Λαζανάς, ο οποίος μάλιστα τόνισε πως “ο κορονοϊός ήρθε για να εγκατασταθεί. Θα πρέπει να το καταλάβουμε. Όσο δεν έχουμε το εμβόλιο θα έχουμε προβλήματα και το 2021.

Ο λοιμωξιολόγος τόνισε επίσης ότι τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει, ειδικά στην Αττική, αφού ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων παραμένει υψηλός: “Στόχος είναι να μειωθούν δραστικά τα κρούσματα, 10 με 20 την ημέρα θα ήταν πολύ ικανοποιητικό, αλλά να μηδενιστούν αποκλείεται”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα