Λέκκας για καταστροφή στην Εύβοια: "Χρειάζονται στοχευμένα έργα σε στοχευμένες περιοχές"

Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.
Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. EUROKINISSI

Για ανασχεδιασμό παρεμβάσεων σε συγκεκριμένα ρέματα και περιοχές για την αποφυγή παρόμοιων καταστροφών έκανε λόγο ο Ευθύμης Λέκκας μιλώντας για την κακοκαιρία που "σάρωσε" τη Βόρεια Εύβοια.

Εικόνες καταστροφής αντίκρισαν με το πρώτο φως της ημέρας οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, όπου από το μεσημέρι του Σαββάτου (9/10) "χτύπησε" το κύμα της κακοκαιρίας "Αθηνά", προκαλώντας μεγάλες καταστροφές και πλημμύρες.

Στην εκπομπή "Τώρα ό,τι συμβαίνει" παρενέβη τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Αντισεισμικού Οργανισμού, Ευθύμης Λέκκας, ο οποίος μίλησε για τις καταστροφές στη Βόρεια Εύβοια από την επέλαση της κακοκαιρίας "Αθηνά".

"Αναμφίβολα είχαμε μια πολύ έντονη βροχόπτωση στην περιοχή, μια βροχόπτωση η οποία προκάλεσε όλα αυτά τα φαινόμενα, αλλά θα πρέπει ίσως να προβληματιστούμε και να δούμε λίγο τα θέματα από την αρχή. Χρειάζονται στοχευμένα έργα σε στοχευμένες περιοχές. Θα πρέπει να γίνουν καινοτόμα έργα που αποτρέπουν αυτές τις πλημμύρες, σε πολύ επιλεγμένα σημεία, να γίνουν παρεμβάσεις κατά μήκος της κοίτης, σε πολύ συγκεκριμένες θέσεις εκεί που το δυναμικό διάβρωσης και η βροχή και η μορφολογία και η γεωλογία παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη αυτών των πλημμυρικών φαινομένων", δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως οι ολιστικές καταστάσεις που επιλέχθηκαν δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εύβοια, Κακοκαιρία, κακοκαιρία Αθηνά
SHARE:

24Media Network