Λέσβος: Εξέγερση των μεταναστών στον Καρά – Τεπέ

Λέσβος: Εξέγερση των μεταναστών στον Καρά – Τεπέ

Εξέγερση μεταναστών στον καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά – Τεπέ, το βράδυ της Δευτέρας

1.000 περίπου μετανάστες προτάσσοντας γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες της διαβίωσής τους εκεί και για τη μεγάλη καθυστέρηση της έκδοσης του πολυπόθητου εγγράφου που τους επιτρέπει να ταξιδέψουν προς Πειραιά.

Λέσβος: Εξέγερση των μεταναστών στον Καρά – Τεπέ

Να σημειώσουμε ότι ο αριθμός των μεταναστών που φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια και στον Καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά – Τεπέ υπερβαίνει τους 4.500.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Φαίνεται πως η ένταση που δημιουργήθηκε Δευτέρα και Τρίτη πρωί στη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στον πρόχειρο καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων στο Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής Γ. Γρ. αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης Τζανέτος Φιλιππάκος και προσθέτει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη σίτιση των αλλοδαπών και τη λειτουργία του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) στη Μόρια.

Ωστόσο, ο κ. Φιλιππάκος τονίζει ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό στην περιοχή και ξεπερνά τις δυνατότητες της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, καθώς μόνο χθες έφθασαν στη Λέσβο 1.700 επιπλέον παράτυποι αλλοδαποί, κάτι που καθιστά σαφές «ότι πρόκειται για πρόβλημα ολόκληρης της Ευρώπης και γιατί όχι του ΟΗΕ».

Από πλευράς υπουργείου, σημειώνει ο κ. Φιλιππάκος, γίνονται προσπάθειες και στη Μυτιλήνη για ταχύτατη ταυτοποίηση. Γι αυτό και έχουν αποσταλεί στο νησί τέσσερα επιπλέον συνεργεία – κινητές μονάδες, προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία ταυτοποίησης και αποχώρησης των προσφύγων από το νησί.

Χθες το βράδυ 500 περίπου Αφγανοί από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ απαίτησαν την άμεση μεταφορά τους στο ΚΕΠΥ της Μόριας, ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία της αναχώρησής τους για την Αθήνα. Οι 500 Αφγανοί διαμαρτύρονταν διότι, όπως υποστήριζαν, οι Σύροι πρόσφυγες φεύγουν εντός δυο ημερών από το νησί, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει με τις άλλες εθνικότητες. Μάλιστα, για μια περίπου ώρα έκλεισαν τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από την πόλη της Μυτιλήνης στην ανατολική και βόρεια πλευρά του νησιού. Συνολικά, στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ που διαθέτει στοιχειώδεις υποδομές για 300 περίπου άτομα, αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι διαμένουν προσωρινά περισσότερα από 3.500 άτομα.

Πηγή: lesvosnews/ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
SHARE:

24Media Network