Λέσβος: Κάηκε και εκκενώθηκε το hot spot μεταναστών στη Μόρια

Λέσβος: Κάηκε και εκκενώθηκε το hot spot μεταναστών στη Μόρια

Συμπλοκές, φωτιές και τραυματισμοί τη νύχτα στο hot spot της Μόρια στη Λέσβο. Πάνω από 15 τραυματίες. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και άνδρες της προσβεστικής στο σημείο (Vids)

Εκκενώθηκε προσωρινά το κέντρο κράτησης μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν τη νύχτα μεταξύ ατόμων που διαμένουν εντός του hot spot.

Κατά τις βραδινές ώρες ξέσπασε μεγάλη φωτιά, όπως μετέδωσε αρχικά ο δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας, "Independent", Γουίλ Χόρνερ που βρισκόταν στο σημείο.

Με tweets του δημοσίευσε και εικόνες από το κέντρο κράτησης:

Πληροφορίες από το ΕΚΑΒ έκαναν λόγο για 15 τραυματίες. Υλικές ζημιές σημειώθηκαν στο δυτικό μέρος του κέντρου, όπου βρίσκονται μετανάστες από το Πακιστάν και το Νεπάλ. Σύμφωνα με μαρτυρίες προσφύγων και μεταναστών, όλα ξεκίνησαν από καυγά Αφγανών με Πακιστανούς.

Τρεις από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από ανθρώπους των ΜΚΟ που βρίσκονται στο hot spot.

Στη Μόρια βρέθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ και άνδρες της πυροσβεστικής οι οποίοι παραμένουν στο σημείο. Στο εν λόγω hot spot κρατούνται άνθρωποι που μπήκαν στην Ελλάδα μετά τις 20 Μαρτίου και με την εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, αναμένουν τα αποτελέσματα των αιτημάτων που έχουν υποβάλλει για χορήγηση ασύλου. Η διαδικασία εξέτασης πολλές φορές καθυστερεί με αποτέλεσμα συχνά να δημιουργούνται προβλήματα.

Στο νησί παραμένουν περίπου 4.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στη Λέσβο για πάνω από δύο μήνες. Συμπλοκές μεταναστών διαφορετικών εθνικοτήτων έχουν σημειωθεί στη Μόρια αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
SHARE: