Λινού: Να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας

Λινού: Να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας
Η Αθηνά Λινού Eurokinissi Sports

Την δήμευση και δημοσιοποίηση των στοιχείων που καταγράφουν την πορεία της πανδημίας ζήτησε σε συνέντευξή της η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Την δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων για την πορεία της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην χώρα ζήτησε η επιδημιολόγος, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Αθηνά Λινού, με συνέντευξή της στο “Κόκκινο”.

Η κ. Λινού έκανε λόγο για μη ενοποιημένα στοιχεία και όχι για “διπλά βιβλία” και τόνισε ότι τέτοιου είδους αποκαλύψεις δεν την εκπλήσσουν, καθώς όπως είπε, πίσω από τα οποιαδήποτε στοιχεία μπορεί να κρύβονται επιστήμονες που κρατούν δεδομένα για να τα δημοσιέυσουν αντί να τα μοιραστούν στην μάχη κατά της πανδημίας, κάτι που όπως είπε, είναι εγκληματικό, αλλά δεν την εκπλήσσει.

Ερωτηθείσα εάν θα έπρεπε να παρέμβει εισαγγελέας για την δημοσιοποίηση των στοιχείων σχετικά με τα κρούσματα, η κ. Λινού ανέφερε χαρακτηριστικά: “δεν ξέρω αν θα πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας, σίγουρα όμως θα πρέπει να παρέμβουν επιτροπές ηθικής και δεοντολογίας, και να δυσκολέψουν τα πράγματα για τους επιστήμονες που παρακρατούν στοιχεία”.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, οτιδήποτε πάει δικαστικά στη χώρα μας μπορεί να πάρει πέντε χρόνια και να μην επιλυθεί.

“Εμείς αυτή την στιγμή καιγόμαστε με την ώρα, ούτε καν με την ημέρα”, ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να παρέμβει η πολιτεία και να δημεύσει και να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα