Lockdown: Δεν ισχύει ο περιορισμός 2 χιλιομέτρων για μετακίνηση σε φαρμακείο

Lockdown: Δεν ισχύει ο περιορισμός 2 χιλιομέτρων για μετακίνηση σε φαρμακείο
Φαρμακείο Eurokinissi

Διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις σε φαρμακεία έδωσε η κυβέρνηση. Δεν ισχύει ο χιλιομετρικός περιορισμός για τις μετακινήσεις με κωδικό 1.

Δεν ισχύει ο χιλιομετρικός περιορισμός για μετακινήσεις με τον κωδικό 1 σε φαρμακείο, διευκρίνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Συνεπώς οι πολίτες επιτρέπεται να μετακινηθούν σε ακτίνα μεγαλύτερη των δύο χιλιομέτρων για να βρουν φαρμακείο, καθώς άλλωστε δεν είναι αυτονόητο ότι θα υπάρχει πάντα πιο κοντά, ιδίως σε εφημερίες.

Σημειώνεται ότι, όπως διευκρίνισε νωρίτερα σήμερα η ΕΛΑΣ, ο περιορισμός των δύο χιλιομέτρων δεν ισχύει εντός των δήμων για τις μετακινήσεις με κωδικούς 2 για ψώνια και 3 για τράπεζες.

Μένει να αποσαφηνιστεί το ερώτημα τι γίνεται στην περίπτωση που σε κάποιον δήμο δεν υπάρχει τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα η μετακίνηση για την προμήθεια αγαθών πρώτης ανάγκης (κωδικός 2), επιτρέπεται μόνο εντός οικείου Δήμου είτε σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο της κατοικίας. Το ίδιο ισχύει και την μετάβαση στις τράπεζες (κωδικός 3). Οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση ή βόλτα με κατοικίδιο ζώο (κωδικός 6) γίνονται αποκλειστικά με τα πόδια ή ποδήλατο.

Σημειωτέον ότι δεν υπάρχει περιορισμός αποστάσεων για κάποιον που μετακινείται με τα πόδια ή το ποδήλατο με κωδικό 6.

Οι μετακινήσεις για παροχή βοήθειας (κωδικός 4) θα ελέγχονται πιο αυστηρά.

Ταυτόχρονα, υπάρχει μερική αναπροσαρμογή ως προς τις ώρες κυκλοφορίας. Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) η απαγόρευση κυκλοφορίας, ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή από τις 7 το απόγευμα έως 5 το πρωί.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα