Lockdown: Παρατείνεται το κλείσιμο του λιανεμπορίου-Δεν ξεκινά το click away τη Δευτέρα

Lockdown: Παρατείνεται το κλείσιμο του λιανεμπορίου-Δεν ξεκινά το click away τη Δευτέρα

Την επόμενη εβδομάδα θα επανεξετάσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων το θέμα της επαναλειτουργίας των καταστημάτων με τη μέθοδο του click away.

Την παράταση του αυστηρότερου lockdown και την μη επαναλειτουργία του click away στο λιανεμπόριο θα εισηγηθεί σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων η οποία συνεδριάζει ακόμη. Τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι δεν επιτρέπουν το άνοιγμα, με τα μέλη της επιτροπής να αναμένουν

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία του click away ξεκίνησε επίσημα την Κυριακή 13/12 και μία μέρα μετά άρχισε επίσης και η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων (λίγο αργότερα και τα κέντρα περιποίησης νυχιών) καθώς και τα μικρά βιβλιοπωλεία. Όμως το προηγούμενο Σάββατο 2/1 ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το κλείσιμο των εν λόγω καταστημάτων ενόψει της απόφασής του για το άνοιγμα των σχολείων.

Σχετικά με τις αποφάσεις της Επιτροπής καθώς και γενικότερα για τα μέτρα lockdown σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας, αναμένεται να τοποθετηθεί το απόγευμα ο Υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα θα διευκρινίσεις και το τι θα ισχύει και για τους ταξιδιώτες και τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα