Lockdown: Τι θα ισχύει με την τηλεργασία

Lockdown: Τι θα ισχύει με την τηλεργασία
Τηλεργασία Shutterstock

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν κατά το 3ο lockdown περιέγραψαν στην ενημέρωση η ΓΓ Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα και η ΓΓ Εργασίας

Ο τρόπος λειτουργίας των υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα και των Ιδιωτικών Επιχειρήσεων κατά την διάρκεια του 3ου lockdown ανακοινώθηκε κατά την εξειδίκευση των νέων μέτρων το μεσημέρι της Τετάρτης.

Δημόσιες Υπηρεσίες

Όπως ανέφερε η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα , Βιβή Χαραλαμπογιάννη,  οι δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργούν με το αναγκαίο προσωπικό και η τηλεργασία θα είναι υποχρεωτική σε ποσοστό 50% του προσωπικού.

Η τηλεργασία θα είναι υποχρεωτική στο μέγιστο δυνατό βαθμό, επιπλέον των υπαλλήλών που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, η προστασία των οποίων είναι υποχρεωτική είτε με χορήγηση ειδικής άδειας, είτε με τηλεργασία.

Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.

“Οι δημόσιες υπηρεσίες οφείλυον να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο στον αριθμό των υπαλλήλων που θα θέσουν σε τηλεργασία”, υπογράμμισε η κ. Χαραλαμπογιάννη.

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό που δεν δύναται λόγω καθηκόντων να τηλε-εργαστεί, δίνεται η δυνατότητα εκ περιτροπής εργασίας.

Σχετικά με την προσέλευση και την αποχώρηση από τον χώρο εργασίας, πραγματοποιείται υποχρεωτικά με βεβαίωση κίνησης που χορηγείται μέσω της σχετικής πλατφόρμας και αστυνομική ταυτότητα.

Προσέλευση σε τρία ωράρια, 7,8 και 9 το πρωί με αντίστοιχη αποχώρηση 3, 4 και 5 προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Ιδιωτικός τομέας

Σχετικά με τα μέτρα που θα ισχύουν από την Πέμπτη στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, , η Γ.Γ. Εργασίας, Άννα Στρατινάκη ανέφερε ότι θα λειτουργούν με το αναγκαίο προσωπικό και υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό.

Η τηλεργασία γίνεται υποχρεωτικά με αναγγελία στο σύστημα “Εργάνη”, ενώ ενεργοποιούνται ξανά οι άδειες ειδικού σκοπού.

Σχετικά με την αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την πυκνότητα στους χώρους εργασίας, δίνεται η δυνατότητα δίωρης καθυστέρησης στην προσέλευση και την αποχώρηση χωρίς υποχρέωση της σχετικής αναγγελίας.

Για τους εργαζόμενους που πραγματοποιούν τεστ για τον κορονοϊό δίνεται η δυνατότητα τρίωρης άδειας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα