Μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη - Αναστάτωση στο Twitter

Μαχητικά πάνω από την Ακρόπολη
Μαχητικά πάνω από την Ακρόπολη ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Στο πλαίσιο της άσκησης Tiger Meet μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα του ΝΑΤΟ πέταξαν το μεσημέρι της Παρασκευής πάνω από τον αττικό ουρανό. Οι χαμηλές πτήσεις που προκάλεσαν ανησυχία.

Λίγα λεπτά μετά τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής (13/05) πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη σε μία συμβολική πτήση σχηματισμού μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο της άσκησης Tiger Meet, ξαφνιάζοντας τους κατοίκους της Αττικής.

Μαχητικά πάνω από την Ακρόπολη
Μαχητικά πάνω από την Ακρόπολη ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Μαχητικά πάνω από την Ακρόπολη
Μαχητικά πάνω από την Ακρόπολη ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Συγκεκριμένα, πέταξαν ένα ιταλικό Eurofighter, δύο ελληνικά και δύο βελγικά F-16, τέσσερα γαλλικά Rafale, ένα ελβετικό και ένα ισπανικό F-18 καθώς και δύο ελικόπτερα Μ24 από την Τσεχία.

Η άσκηση Tiger Meet διεξάγεται από τις 9 έως τις 20 Μαΐου, στην αεροπορική βάση του Άραξου και φιλοξενείται για πρώτη φορά από την 335 Μοίρα στην Ελλάδα.

Στην άσκηση συμμετέχουν 60 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο και την Τσεχία, με αποστολές σύνθετων επιχειρήσεων καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αποστολών του σύγχρονου αεροπορικού πολέμου, όπως αμυντικές/επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον αεροπορικής ισχύος, αεροπορικής απομόνωσης, δυναμικής στοχοποίησης, στοχοποίησης χρονικά ευαίσθητων στόχων αλλά και επιχειρήσεις καταστολής - καταστροφής της εχθρικής αεράμυνας, επιχειρήσεις αεροπορικών δυνάμεων επ' ωφελεία χερσαίων και θαλάσσιων επιχειρήσεων. Οι αποστολές θα υποστηρίζονται από ιπτάμενο radar του ΝΑΤΟ.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αναρωτήθηκαν τι συμβαίνει και μαχητικά αεροσκάφη πετούν πάνω από τον αττικό ουρανό, ενώ οι χαμηλές πτήσεις των αεροσκαφών και ο εκκωφαντικός σε ορισμένες περιπτώσεις ήχος προκάλεσαν εύλογα ανησυχία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άμυνα, Στρατός, ΝΑΤΟ, Ακρόπολη
SHARE:

24Media Network