"Μαφία των φυλακών": Ελεύθερος ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος

Τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων
Τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων EUROKINISSI

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο Γ. Αντωνόπουλος, δικηγόρος πολιτικής αγωγής στην υπόθεση Energa - Hellas Power, θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Εκτός φυλακής θα βρεθεί το επόμενο διάστημα ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος, ο οποίος κρίθηκε προσωρινές κρατούμενος στο πλαίσιο της έρευνας για την αποκαλούμενη «μαφίας των φυλακών».

Με βούλευμά του του Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας αντικατέστησε την προσωρινή κράτηση με περιοριστικούς όρους, αφήνοντας ελεύθερο το νομικό, έξι μήνες μετά την απόφαση του ειδικού εφέτη ανακριτή να μεταφερθεί στη φυλακή.

ADVERTISING

Ο συνήγορός του, Αλ. Κούγιας, δήλωσε σχετικά μεταξύ άλλων:

«Ο κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος εκρατείτο εδώ και 6 μήνες μετά από μία ατυχή, διαλέγω επιεική όρο, διάταξη του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή κου Νικόπουλου, ο οποίος διέταξε τη σύλληψή του με ένταλμα συλλήψεως, όπως και τη σύλληψη των συναδέλφων του, Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Θεόδωρου Παναγόπουλου, λες και ήταν ο μεγαλύτερος επικίνδυνος εγκληματίας, σχεδόν από τη διπλανή αίθουσα, στην οποία παρίστατο ως συνήγορος πολιτικής αγωγής της ΛΑΓΗΕ ΑΕ λόγω των ειδικών του γνώσεων (αφήνοντας στην ουσία την πολιτική αγωγή χωρίς δικηγόρο), εις βάρος του γνωστού για την υπεξαίρεση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, χρημάτων των Ελλήνων πολιτών, στη γνωστή υπόθεση της Energa Αριστείδη Φλώρου και των λοιπών «επιφανών» και γνωστών για την κοσμική τους ζωή κατηγορουμένων, κατηγορώντας τον κ. Αντωνόπουλο με ένα προκλητικό κατηγορητήριο, έξω από οποιαδήποτε λογική και νομική υποδομή, ως δήθεν μέλος εγκληματικής οργάνωσης μαζί όμως με γνωστούς Αλβανούς κακοποιούς, οι οποίοι έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία εις βάρος του αειμνήστου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ΜΕ ΜΙΑ ΟΜΩΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ, ότι οι δήθεν συνάδελφοί του στην εγκληματική οργάνωση στο τέλος του 2017 τον είχαν πυροβολήσει και τον ίδιο με μια σφαίρα που μπήκε από το στόμα και βγήκε από τον αυχένα και για την οποία ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση Energa Αριστείδης Φλώρος, έχει καταδικαστεί με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών σε 13 χρόνια κάθειρξη ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του κ. Αντωνόπουλου».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, Φυλακές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαφία των φυλακών: Στο νοσοκομείο ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος

Λυκουρέζος για Μαφία των Φυλακών: "Με κατηγορεί ένας κατάδικος"

"Μαφία των φυλακών": Σήμερα ενώπιον του ανακριτή ο Αλεξ. Λυκουρέζος

SHARE:

24Media Network