Μαφία των φυλακών: “Ο Φλώρος θέλει την εξόντωσή μου” λέει ο 65χρονος δικηγόρος

Μαφία των φυλακών: “Ο Φλώρος θέλει την εξόντωσή μου” λέει ο 65χρονος δικηγόρος
Ο Αριστείδης Φλώρος της υπόθεσης Energa Eurokinissi

Ευθύνες στο "συνδετικό κρίκο" όλων των υποθέσεων, Αρ. Φλώρο, αποδίδει στο υπόμνημά του ο δικηγόρος που συνελήφθη ως μέλος της "μαφίας των φυλακών". Στο υπόμνήμα του αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως έδινε χρήματα σε φερόμενο μέλος του κυκλώματος υπό το καθεστώς φόβου.

Κατά του Αρ. Φλώρου στρέφεται στο πολυσέλιδο υπόμνημά του προς τον εφέτη ειδικό ανακριτή ο δικηγόρος, που συνελήφθη ως μέλος της αποκαλούμενης «μαφίας των φυλακών». Ο 65χρονος που από νωρίς το μεσημέρι απολογείται, απαντά στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, θέτοντας ουσιαστικά το παράδοξο πως οι φερόμενοι ως συνεργοί του στο κύκλωμα είναι συγχρόνως και υπεύθυνοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του το 2014 στην Πεντέλη.

Μέσα στις 63 σελίδες του υπομνήματός του, ο κατηγορούμενος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο της οποίας διαπράχθησαν αδικήματα όπως η ανθρωποκτονία με πρόθεση, η ληστεία και η εκβίαση, φαίνεται να υποστηρίζει πως η εμπλοκή του «προέκυψε από μεθοδεύσεις και την προσπάθεια του επί πολλά έτη επίδοξου δολοφόνου μου Αρ. Φλώρου, να με εμπλέξει, στα κυκλώματα, στα οποία ο ίδιος απευθύνθηκε για να επιτύχει την εξόντωσή μου». Μάλιστα, επαναλαμβάνει πως ο καταδικασθείς στην υπόθεση Energa, στην οποία ο 65χρονος είχε παρασταθεί ως πολιτική αγωγή, ήταν ο μόνος από τους εμπλεκόμενους «με τον οποίο έχω έλθει σε επαφή και ο οποίος έχει έρθει σε ευθεία ρήξη μαζί μου και με έχει απειλήσει».

“Θέλει την εξόντωση μου”

Τονίζει πως το επίμαχο πρόσωπο είναι ο «συνδετικός κρίκος» όλων αυτών των ποινικών υποθέσεων. Όπως λέει, «είναι προφανές ότι όλες οι ανωτέρω εξελίξεις γύρω από τις ποινικές υποθέσεις, συνδετικός κρίκος των οποίων είναι ο Αρ. Φλώρος, δηλαδή ο καταδικασθείς ηθικός αυτουργός της εις βάρος μου δολοφονικής επιθέσεως, μόνο συμπτώσεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, με κορύφωση όλων τη σύλληψή μου, η οποία προέκυψε από μεθοδεύσεις και την προσπάθεια του επί πολλά έτη επίδοξου δολοφόνου μου Αρ. Φλώρου, να με εμπλέξει, στα κυκλώματα, στα οποία ο ίδιος απευθύνθηκε για να επιτύχει την εξόντωσή μου, ώστε να ελαφρύνει τη δική του θέση και απομακρύνοντας με να ελπίζει στην απαλλαγή του τουλάχιστον από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην εναντίον μου απόπειρα δολοφονίας».

Τις δικές του απαντήσεις δίνει και ως προς τις σχέσεις που ανέπτυξε με τους συγκατηγορούμενούς του και δράστες της απόπειρας σε βάρος του. «Είναι προφανές ότι ουδέποτε επεδίωξα ή επιθυμούσα να συναντήσω κατ’ ιδίαν τους δράστες που αποπειράθηκαν να με θανατώσουν. Όμως, όπως προανέφερα μοναδικό και αποκλειστικό μέλημά μου είναι η ανεύρεση της αλήθειας γύρω από τις συνθήκες και τα πρόσωπα που μετείχαν στην απόπειρα εξόντωσής μου» ισχυρίζεται και προσθέτει πως τον Ιανουάριο του 2015 δέχθηκε να συναντήσει τον Αλβανό κρατούμενο Κλ. Λ., για να μάθει νέα στοιχεία για τη σε βάρος του απόπειρα.

«Έδινα χρήματα από φόβο»

Πάντως, ο κατηγορούμενος δικηγόρος παραδέχεται πως έδινε χρήματα στον Κλ.Λ, αλλά ισχυρίζεται οπτι αυτό γινόταν υπό το καθεστώς φόβου. Εξηγεί ότι «ο λόγος που ο L. ήθελε τα χρήματα ήταν τόσο σημαντικός για εκείνον, που εάν δεν προέβαινα στην καταβολή του χρηματικού ποσού που μου ζητούσε τότε θα αντιμετώπιζα τεράστιο πρόβλημα, τη διάσταση και το μέγεθος του οποίου μπορεί εύκολα ο καθένας μας να αντιληφθεί. Δεν είχα περιθώριο άρνησης. Η εκ μέρους μου παροχή των χρημάτων προς τον L. ήταν μονόδρομος».

Τέλος, καταλήγει πως δεν υπάρχει καμία μαρτυρία που να «καίει» τον ίδιο, αντίθετα φέρεται να υποστηρίζει ότι από τις μαρτυρικές καταθέσεις των σωφρονιστικων υπαλλήλων προκύπτει ότι ο Κλ.Λ. «στα μέσα του 2017 είχε οικονομική απαίτηση από τον Φλώρο κι επεδίωκε να τον σκοτώσει, διότι ο τελευταίος του χρωστούσε 2-3 εκατομμύρια. Υποθέτω ότι μέσα στο ως άνω ποσό συγκαταλέγεται και το τίμημα για το συμβόλαιο θανάτου εμού, το οποίο ουδέποτε απεδόθη από τον Φλώρο λόγω της άκαρπης απόπειρας δολοφονίας μου. Τούτο μάλιστα προκύπτει ευθέως από την από 16.11.2016 Συμπληρωματική Απολογία του ενός εκ των δύο φυσικών αυτουργών μου Ο. D., όπου ο τελευταίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει μία δουλειά και συγκεκριμένα να φάνε ένα δικηγόρο και θα μας έδιναν 100.000 ευρώ».».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα