Μαγιορκίνης: Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για το άνοιγμα των σχολείων

Μαγιορκίνης: Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για το άνοιγμα των σχολείων
Απολύμανση σε σχολείο Eurokinissi

Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ μίλησε για την αύξηση των κρουσμάτων, τα μέτρα στα σχολεία αλλά και το ενδεχόμενο για επιπλέον μέτρα στην Αττική.

Θα πρέπει να παρατηρήσουμε την κίνηση των επιδημιολογικών στοιχείων το επόμενο διάστημα για να ξέρουμε αν θα υπάρξει αναβολή ή όχι για το άνοιγμα των σχολείων στις 7/9, ανέφερε σε τηλεοπτικής του συνέντευξη ο καθηγητής Γ. Μαγιορκίνης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ”προς το παρόν βλέπουμε μια αυξημένη κινητικότητα στις ηλικίες 10-19, κάτι που θα δείξει πώς θα κινηθούμε τις επόμενες ημέρες. Παρ΄ όλα αυτά βλέπουμε ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση της επιδημίας τις τελευταίες 2 εβδομάδες”.

Αναφερόμενος στην Αττική, που έχει και το μεγαλύτερο φορτίο κρουσμάτων, εστίασε στο γεγονός πως θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμη για να δούμε αν απέδωσαν τα μέτρα που πάρθηκαν πριν από μια εβδομάδα. Σε διαφορετική περίπτωση ίσως χρειαστεί να παρθούν επιπλέον μέτρα.

Επιπλέον,ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τόνισε πως για τα παιδιά υπάρχουν ενδείξεις (από το εξωτερικό κυρίως) ότι ως ένα βαθμό μπορούν να χρησιμοποιήσουν την μάσκα και μάλιστα με ασφάλεια. Εμείς με τη σειρά μας, πρέπει να ακολουθήσουμε τις συστάσεις του ΠΟΥ.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην πυκνότητα των παιδιών μέσα στις τάξεις, που όπως είπε ”θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι η μετάδοση στα παιδιά (σε σχέση με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες) είναι πολύ χαμηλότερη, χωρίς να σημαίνει ότι είναι μηδαμινή.

Αυτό λοιπόν μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε διαφορετικά μέτρα και σταθμά μέσα στις σχολικές αίθουσες”.






Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα