Μάριος Παπαγεωργίου: Καταδίκη βασικού κατηγορούμενου ζητά η εισαγγελέας – “Τον σκότωσαν και τον έκαψαν”

Μάριος Παπαγεωργίου: Καταδίκη βασικού κατηγορούμενου ζητά η εισαγγελέας – “Τον σκότωσαν και τον έκαψαν”
Ο Μάριος Παπαγεωργίου

Η εισαγγελική λειτουργός δήλωσε πεπεισμένη ότι ο Μάριος Παπαγεωργίου έχει πεθάνει από το χέρι του βασικού κατηγορούμενου. Κατάθεση - φωτιά που αναφέρει ότι ο Μάριος Παπαγεωργίου δολοφονήθηκε και στη συνέχεια η σορός του κάηκε στο Άνω Διακοφτό Αχαΐας προσκομίστηκε στο δικαστήριο.

Ως έναν άνθρωπο «πειστικό και μεθοδικό», χαρίσματα που του εξασφάλισαν την εμπιστοσύνη της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου, περιέγραψε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου το βασικό κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 26χρονου, ζητώντας την ενοχή του για τέσσερις πράξεις.

«Ο Μάριος δεν έχει επιστρέψει και δεν θα επιστρέψει, γιατί είναι νεκρός. Τον σκότωσε ο κατηγορούμενος με τους συνεργούς του. Του κατάφεραν το θανατηφόρο πλήγμα. Οι ενέργειές του δεν ήταν τυχαίες. Οι χειρισμοί του ήταν προσεκτικά σχεδιασμένοι. Γιατί σκότωσε το Μάριο; Μόνο εκείνος και οι συνεργοί του ξέρουν». Με αυτά τα λόγια η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε στον άτυχο Μάριο Παπαγεωργίου, η σορός του οποίου ακόμη δεν έχει εντοπιστεί. Κατά την αγόρευσή της που διήρκεσε περί 1,5 ώρα, ζήτησε την ενοχή του βασικού κατηγορούμενου για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αρπαγής, απόπειρας εκβίασης και σύστασης συμμορίας. Παράλληλα, πρότεινε την ενοχή ακόμα 3 κατηγορουμένων για επί μέρους πράξεις, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διωχθούν ποινικά και νέα πρόσωπα.

Η εισαγγελέας υποστήριξε πως στόχος του κατηγορούμενου ήταν να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την έλλειψη πατρικής φιγούρας, προκειμένου να αποσπάσει χρήματα από την οικογένεια Παπαγεωργίου. «Ήταν εκείνος που έστησε την απαγωγή και προσποιούνταν δήθεν τον διαπραγματευτή και απέτρεπε τη μητέρα να πάει στην αστυνομία. Κατάφερε να αποτελεί τον πιο στενό φίλο της Βαρβάρας Θεοδωράκη, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία στο γιο της. Ο βαθμός εξάρτησής της ήταν τέτοιος που δεν αντιδρούσε σε ό,τι της έλεγε, είχε μετατραπεί σε άβουλο πιόνι του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα στοιχεία της δικογραφίας, όπως το αίμα του νεαρού φοιτητή που εντοπίστηκε στη ρεζέρβα του αυτοκινήτου του, υποστηρίζοντας πως ο βασικός κατηγορούμενος ήταν εκείνος που δολοφόνησε τον άτυχο νεαρό. Περιέγραψε μάλιστα, τη στιγμή που επεσαν οι μάσκες, λέγοντας: «Όταν ο Μάριος έρχεται αντιμέτωπος μαζί του, βλέπει τι κάνει ο άνθρωπος που ο νεαρός είχε τοποθετήσει πάνω από τα ανθρώπινα μέτρα. Τότε ο Μάριος βλέπει το αληθινό πρόσωπο του κατηγορουμένου που τον θεωρούσε ως πατέρα και αντιδρά, κάτι που δεν άρεσε στον κατηγορούμενο που σκέφτεται: ποιος είναι αυτός που αντιδρά έτσι; Ποιος είναι αυτός που θα του ακυρώσει το χρόνιο σχεδιασμό; Δεν θα το επιτρέψει. Τότε ο κατηγορούμενος παίρνει τον πυροσβεστήρα και του επιδίδει καίριο πλήγμα. Λόγω του τραυματισμού ο Μάριος θα καταλήξει λίγες ημέρες μετά».

Έγγραφο – φωτιά που προκάλεσε σειρά αντιδράσεων μέσα στη δικαστική αίθουσα προσκομίστηκε στο δικαστήριο μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής πρότασης. Πρόκειται για την κατάθεση πρώην συγκρατούμενης της συζύγου του βασικού κατηγορούμενου, στην οποία αναφέρεται ότι την περίοδο 2014-2015 στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών, η σύζυγος του κατηγορούμενου της είχε αναφέρει ότι η απαγωγή του Μάριου διαπράχθηκε με σκοπό τα λύτρα και πως η σορός του κάηκε στο Άνω Διακοφτό Αχαιας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα