Νέα μαρτυρία στην υπόθεση Κατσίφα: "Τον έσερναν αιμόφυρτο πριν τη χαριστική βολή"

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας

Τι αποκαλύπτει για τις τελευταίες στιγμές του 35χρονου ομογενή αυτόπτης μάρτυρας.

Νέα μαρτυρία έρχεται στο φως της δημοσιότητας για τις τελευταίες στιγμές του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος σκοτώθηκε από άνδρες της αλβανικής αστυνομίας.

Ο γιατρός Παντελής Πάπιστας, μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν κοντά στον 35χρονο ομογενή, ο οποίος, όπως υποστηρίζει, "εκτελέστηκε από τους Αλβανούς αστυνομικούς".

«Στο βουνό βρήκαμε τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε -γιατί περί εκτελέσεως πρόκειται. Αφού τραυματίστηκε βαριά, θα πρέπει να σβαρνίστηκε για 60 με 70 μέτρα πάνω στο χώμα, γιατί φαίνονται τα ίχνη από αίμα σε διάφορες πέτρες και, όπως μετέδωσαν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, λίγο πριν εκτελεστεί. Κάπου εκεί εκτελέστηκε κιόλας. Του δόθηκε η χαριστική βολή» είπε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε ο γιατρός, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν απόλυτα ισορροπημένος και δεν αντιμετώπιζε κανένα ψυχολογικό πρόβλημα.

«Το μόνο, ας το πούμε έτσι σε παρένθεση, είχε τρέλα για τα εθνικά θέματα. Συνεργαστήκαμε μαζί και στα συλλαλητήρια της Μακεδονίας και τα λοιπά. Παντού ήταν πρώτος για να τρέχει για θέματα εθνικά» τόνισε.

Ο κ. Πάπιστας περιέγραψε μάλιστα και όσα προηγήθηκαν τις μέρες πριν από την 28η Οκτωβρίου, κάνοντας λόγο για μια τεταμένη κατάσταση μεταξύ της ελληνικής μειονότητας και της αλβανικής αστυνομίας. Όπως είπε, ο 35χρονος είχε στοχοποιηθεί γιατί ήταν εκείνος που κάθε χρόνο σημαιοστόλιζε το χωριό για την επέτειο του «ΟΧΙ».

«Αυτό το παιδί ήταν η ψυχή της οργάνωσης και μέρες πριν, όταν είχε αρχίσει ο σημαιοστολισμός, οι Αλβανοί αστυνομικοί του έλεγαν πως “όποια σημαία και να σηκώσεις, εμείς θα την κατεβάσουμε”», είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συγκλονίζει η μητέρα του Κατσίφα: Επίτηδες σκότωσαν το παιδί μου

Υπόθεση Κατσίφα: Αίτημα της ΕΛ.ΑΣ. στην αλβανική αστυνομία να μεταβεί αξιωματικός

Ντοκουμέντο: Οι τελευταίες στιγμές του Κατσίφα

ΕΛΑΣ: Σεσημασμένος για ναρκωτικά ο Κ. Κατσίφας

Κανένα στοιχείο δε συνδέει το θάνατο Κατσίφα με ύψωση της ελληνικής σημαίας

SHARE:

24Media Network