Μάτι: Άρχισαν οι κατεδαφίσεις “κόκκινων κτηρίων” – Κίνδυνος ο αμίαντος

Μάτι: Άρχισαν οι κατεδαφίσεις “κόκκινων κτηρίων” – Κίνδυνος ο αμίαντος
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Συνεργεία άρχισαν να γκρεμίζουν τα σπίτια που έχουν κριθεί ακατάλληλα μετά την πύρινη λαίλαπα. Ειδικά συνεργεία συλλέγουν τον αμίαντο από την περιοχή.

Άρχισαν σήμερα Δευτέρα οι πρώτες κατεδαφίσεις κτηρίων που έχουν χαρακτηριστεί “κόκκινα” μετά τη φονική πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι στις 23 Ιουλίου και είχε ως αποτέλεσμα 96 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Πρόκειται για κτήρια που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και όχι αυθαίρετα.

Η πρώτη κατεδάφιση έγινε στην οδό Δημοκρατίας με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη. Συνολικά για τη Δευτέρα προγραμματίστηκε η κατεδάφιση τριών οικιών χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο συνολικός αριθμός. Βασικό μέλημα είναι να απομακρυνθούν όλα τα στοιχεία αμιάντου.

Την περιοχή επισκέφτηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος δήλωσε ότι το υπουργείο αναλαμβάνει το ίδιο να προβεί στο έργο των κατεδαφίσεων και στην απομάκρυνση των υλικών κατεδάφισης εφόσον το επιθυμούν οι ιδιοκτήτες, ενώ υπενθύμισε ότι χορηγείται το επίδομα ενοικίου για όσους δεν μπορούν να επισκευάσουν το σπίτι τους ή για όσο διαρκεί η επισκευή.

Από σήμερα επίσης συνεργεία με ειδικές στολές απομακρύνουν από το Κόκκινο Λιμανάκι επικίνδυνα υλικά, όπως καμένα ελενίτ και καμινάδες που αποτελούν εστίες αμίαντου. Για τον σκοπό αυτό έχει επιστρατευτεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πιστοποιημένη εταιρεία για τη διαχείριση επικίνδυνων υλικών και την εναπόθεση τους σε πιστοποιημένα σημεία από την ΕΕ.

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα κατεδαφιστούν μάντρες που κλείνουν την πρόσβαση προς τον αιγιαλό με εντολή του υπ. Περιβάλλοντος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα