Μάτι: Υπόμνημα για κακούργημα καταθέτουν οι κάτοικοι στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Μάτι: Υπόμνημα για κακούργημα καταθέτουν οι κάτοικοι στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Φωτιά στο Μάτι Menelaos Myrillas / SOOC

Υπομνηματική αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το "κακούργημα της έκθεσης κατά συρροή" πρόκειται να καταθέσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου μαζί με τους πυρόκπληκτους κατοίκους από το Μάτι.

Την ποινική διερεύνηση κακουργηματικών πράξεων σε βάρος των 103 νεκρών της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, ζητούν θύματα και συγγενείς τους, με αναφορά που καταπίεζαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Οι αιτούντες μέσω των δικηγόρων τους Ζωής Κωνσταντοπούλου, Βασίλη Ταουξή και Λουκά Πουρσανίδη ζητούν από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισιδώρα Ντογιάκο, να παραγγείλει «την δέουσα διενέργεια όλων των απαιτούμενων εισαγγελικών πράξεων και την ποινική διερεύνηση του κακουργήματος της έκθεσης κατά συρροή και κάθε άλλου συναφούς αδικήματος επί του οποίου δεν έχει αποφανθεί μέχρι σήμερα με τρόπο δεσμευτικό και αμετάκλητο η δικαιοσύνη. Να παραγγείλετε ομοίως την δέουσα διενέργεια όλων των απαιτούμενων εισαγγελικών πράξεων για την διερεύνηση αξιόποινων πράξεων συγκάλυψης του αδικήματος και υπόθαλψης των υπαίτιων».

Παράλληλα ζητούν να εξεταστεί αυτεπαγγέλτως το ενδεχόμενο ασκήσεως αναιρέσεως κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών. Κι αυτό γιατί όπως αναφέρουν στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που εκδόθηκε πριν λίγες ημέρες και παραπέμπει 21 άτομα μόνο για πλημμελήματα, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν κακουργηματική πράξη τα οποία πρέπει να διερευνηθούν.

«Τα στοιχεία της υπόθεσης βοούν ότι τελέσθηκε κακούργημα, αλλά και ότι έγιναν επισταμένες προσπάθειες συγκάλυψής του. Την διάπραξη κακουργήματος έχουν διαγνώσει ήδη αρκετοί αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί, των οποίων όμως οι ενέργειες για τη διερεύνηση προσκρούουν σε ένα τείχος προστασίας των υπαιτίων…Η πρωτοφανής δυστοκία και τα επαναλαμβανόμενα προσκόμματα διερεύνησης του κακουργήματος παραπέμπουν σε ενεργούς μηχανισμούς συγκάλυψης του εγκλήματος, την ώρα που οι ψυχές των αδικοχαμένων, με βασανιστικό θάνατο, συνανθρώπων μας, οι συγγενείς τους, οι τραυματίες και εγκαυματίες, αλλά και ολόκληρη η κοινότητα που βίωσε και βιώνει τραυματικά την τραγωδία περιμένουν δικαίωση και τιμωρία για το έγκλημα στην πραγματική του διάσταση» επισημαίνουν μεταξύ άλλων στην αναφορά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα