Το Μαυρούδι της Tsantali ξανά στην κορυφή – Χρυσό Μετάλλιο στον Berliner Wine Trophy 2019 Spring Tasting

Το Μαυρούδι της Tsantali ξανά στην κορυφή – Χρυσό Μετάλλιο στον Berliner Wine Trophy 2019 Spring Tasting

Το Μαυρούδι της Tsantali έλαβε χρυσό μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Berliner Wine Trophy Spring Tasting 2019, μία διάκριση που έρχεται να προστεθεί στο Χρυσό Μετάλλιο που έλαβε τον Μάρτιο στον διαγωνισμό PAR Wine Award International 2019.

Με Χρυσό Μετάλλιο που απονεμήθηκε στο Διεθνή Διαγωνισμό Berliner Wine Trophy Spring Tasting 2019, ο οποίος λαμβάνει χώρα εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες και είναι εγκεκριμένος από τον OIV, το Μαυρούδι της Tsantali βρίσκεται και πάλι στην κορυφή.

Η διάκριση αυτή έρχεται να προστεθεί δίπλα στο Χρυσό Μετάλλιο που απονεμήθηκε τον Μάρτιο από το Διεθνή Διαγωνισμό PAR Wine Award International 2019.

Η ετικέτα της Tsantali συνεχίζει και φέτος την ιδιαίτερα δυναμική της πορεία με θετικές αξιολογήσεις, καταδεικνύοντας τις προοπτικές της γηγενούς ποικιλίας.

Λίγα λόγια για την ποικιλία Μαυρούδι:

Η οικογένεια Τσάνταλη ξεκίνησε να αναβιώνει την ποικιλία Μαυρούδι με την ανασύσταση του Μαρωνίτικου αμπελώνα (ΙΣΜΑΡΟΣ ΠΓΕ) το 1995. Από τις πρώτες οινοποιήσεις η εξαιρετική δυναμική της ποικιλίας λόγω του διακριτού προφίλ της ήταν αξιοσημείωτη.

Σήμερα η καλλιέργεια της ποικιλίας Μαυρούδι έχει επεκταθεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδος.

Η εμφιάλωση της όμως σε μονοποικιλιακό οίνο παραμένει σπάνια. Το Μαυρούδι συγκαταλέγεται ανάμεσα στις αρχαιότερες ελληνικές ποικιλίες. Το όνομά του αναδεικνύει το χαρακτηριστικό γνώρισμα των σταφυλιών, δηλαδή το σχεδόν μαύρο χρώμα των ραγών, η δε κατάληξη -δι (Μαυρου-δι) παραπέμπει στις μικρές σε μέγεθος ράγες του (πολλή φλούδα- σχετικά λιγότερη σάρκα), δηλαδή μικρή αναλογία χυμού προς φλούδα, που παράγει βαθύχρωμα κρασιά με πλούσιο σώμα.

Η οινοποίηση του δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία, αφού μπορεί εύκολα να παράγει αρωματικά ερυθρά κρασιά παλαίωσης.

Η παραγωγή παραμένει χαμηλή και με δυσκολία φτάνει τα 700 έως 800 κιλά ανά στρέμμα και απαιτεί ειδικό τύπο κλαδέματος με καρποφόρες κεφαλές σε συνδυασμό με αμολητές.

Έπειτα από πειραματικές οινοποιήσεις που ξεκίνησαν το 2003 το ΤΣΑΝΤΑΛΗ Μαυρούδι ακολούθησε μόνο εξαγωγική δραστηριότητα. Το 2005 για πρώτη φορά συμμετείχε και διακρίθηκε σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς. Σήμερα συνεχίζει λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές στο εξωτερικό.

Ο «Ποικιλιακός Οίνος» ΤΣΑΝΤΑΛΗ Μαυρούδι προέρχεται από ερυθρό οίνο που ωριμάζει σε βαρέλια 300Lt από γαλλική δρυ για 8 μήνες με συνέχεια την αναγωγική παλαίωση στη φιάλη.

Επικοινωνία:

Tsantali

Facebook

Twitter

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα