Μαζική έξοδος και μαζική επιστροφή εκδρομέων με προβλήματα και αγανάκτηση

Αυτοκίνητα κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας την Μεγ. Πέμπτη 13 Απριλίου 2017.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Αυτοκίνητα κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας την Μεγ. Πέμπτη 13 Απριλίου 2017. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Μαζική ήταν η έξοδος αλλά και η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα και φέτος, με δεκάδες προβλήματα αλλά και πολλά τροχαία ατυχήματα

Περίπου στα ίδια επίπεδα έως και κάπως λιγότερα με πέρυσι καταγράφεται η έξοδος και η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα για την περίοδο 7-17 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, για το 2017, συνολικά 810.126 οχήματα έφυγαν από τις δύο Εθνικές Οδούς, Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας και έως χθες επέστρεψαν ήδη 654.321.

ADVERTISING

Για την ίδια περίοδο πέρυσι, έφυγαν 862.807 και έως την Δευτέρα του Πάσχα είχαν επιστρέψει οι 611.319.

Σε ότι αφορά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν αυτά εντοπίζονται κυρίως στην Ιόνια Οδό και την Κλόκοβα εξαιτίας του ότι η διαχειρίστρια εταιρεία κράτησε κλειστή την μία από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας στο ρεύμα από Ιωάννινα προς Αντίρριο, καθώς σύμφωνα με όσα εξήγησε στην Τροχαία, αν και ασφαλτοστρωμένη δεν ήταν απολύτως έτοιμη για το κοινό.

Τα διόδια σε αυτό το σημείο ήταν ανοιχτά, όμως η αναγκαστική πορεία των οχημάτων από μία λωρίδα για τουλάχιστον 3 χλμ. προκάλεσε μποτιλιάρισμα που κάποια στιγμή έφτανε έως και το Μεσολόγγι…, με αποτέλεσμα πολύωρες καθυστερήσεις.

Κατά τα λοιπά ουρές όχι όμως ίδιου επιπέδου προκλήθηκαν στα διόδια Καλαμακίου και Ελευσίνας και στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας λίγο μετά την Φθιώτιδα και στο Κάστρο, χωρίς όμως ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ αρκετές φορές χρειάστηκε να ανοίξουν τα διόδια Μαλγάρων στην Θεσσαλονίκη.

Ο κύριος όγκος των εκδρομέων έχει επιστρέψει, ωστόσο επειδή έχουν μείνει περίπου 156.000 οχήματα για να επιστρέψουν, καλό είναι να γνωρίζουν ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα στην Κλόκοβα, αν και έως τώρα η επιστροφή διεξάγεται ομαλά.

Αιματηρή και φέτος η έξοδος των εκδρομέων

Δυστυχώς, αν και λίγο λιγότερα τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα φέτος σε σχέση με πέρυσι και η φετινή έξοδος και επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, κάθε άλλο παρά αναίμακτη ήταν…

Για φέτος το Πάσχα σημειώθηκαν 333 τροχαία ατυχήματα εκ των οποίων τα δυστυχήματα, άρα θανατηφόρα, ήταν τα 26, τα βαριά 17 και τα ελαφρά 290.

Το 2016 την ίδια περίοδο, σημειώθηκαν 353 τροχαία ατυχήματα, εκ των οποίων θανατηφόρα τα 28, βαριά 35 και ελαφρά 290.

Οι παθόντες συνολικά για φέτος ήταν 443, εκ των οποίων 26 νεκροί, 18 βαριά τραυματίες και 399 ελαφρά τραυματίες. Το 2016 ήταν 461 οι παθόντες, εκ των οποίων 31 νεκροί, 40 βαριά τραυματίες και 390 ελαφρά τραυματίες.

Υπενθυμίζεται, ότι για σήμερα, Τρίτη 18 Απριλίου 2017, για το ρεύμα εισόδου και από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, ισχύουν απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου:

-Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

-Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

Όπου χρειαστεί θα βρίσκονται τροχονόμοι για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας.


SHARE:

24Media Network