Μεγάλη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις κατά του ασφαλιστικού

Μεγάλη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις κατά του ασφαλιστικού
Απεργιακή συγκέντρωση από ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΠΟΕ-ΟΤΑ και Σωματείων στον χώρο των μεταφορών Eurokinissi

Μαζικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, από το ΠΑΜΕ και την ΑΔΕΔΥ, στα πλαίσια της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας ενάντια στο νόμο για το ασφαλιστικό.

Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, στα πλαίσια των αντιδράσεων για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή. Οι κινητοποιήσεις ήταν μαζικές και ειρηνικές.

Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, παρουσία του Γ. Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Μαζική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό News 24/7

Η συγκέντρωση ήταν μαζική, με παρουσία Συνταξιούχων, εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών οι οποίοι στη συνέχεια κιινήθηκαν προς τη Βουλή.

Σε δήλωση του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε: “Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα πληρώσει πάρα πολύ ακριβά την παραπέρα κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, όπως πριν από αυτήν την πλήρωσαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ο ελληνικός λαός δεν ξέχνα, οργανώνεται, νικά.”

Από την άλλη πλευρά, στην Κλαυθμώνος, συγκεντρώθηκε η ΑΔΕΔΥ και στα Χαυτεία τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Πάϊδας πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ δήλωσε: Έχουμε την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ μαζί με το εργατικό κέντρο της Αθήνας. Ο νόμος είναι επανάληψη του νομού Κατρούγκαλου, με μικρές διαφοροποίησεις στο ποσοστό αναπλήρωσης. Κατά τα λοιπά δεν προβλέπεται καμία μέριμνα. Παραμένουν τα ηλικιακά όρια και δεν υπάρχει διόρθωση στις απώλειες στις επικουρικής συντάξεις και το Εφάπαξ. Όπως δεν υπάρχει διόρθωση και στα όρια ηλικίας των βαρέων επιδομάτων.

Μαζική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό News 24/7

Λόγω της συγκέντρωσης κλειστές παρέμειναν για αρκετή ώρα η Πατησίων από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, η Πειραιώς από την Ιερά Οδό, η Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας από την Αθανασίου Διάκου, η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας από την οδό Σέκερη και η Αθανασίου Διάκου από την Αρδηττού.

Οι δρόμοι άνοιξαν μετά το τέλος των συγκεντρώσεων.

Τα αιτήματα των απεργών

Μεταξύ των διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου, η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, η δημόσια και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους, η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς και η κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη και θέσπιση ορίων ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες και πέντε χρόνια λιγότερα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του νόμου «Κατρούγκαλου» (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, καθώς και τη δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 πμ.

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας αποφάσισε και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 πμ, συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα