ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Όλα τα νέα και ειδήσεις για το ασφαλιστικό. Τροπολογίες, ανακοινώσεις, ενημέρωση για τον ΕΦΚΑ, τις ασφαλιστικές εισφορές και συζητήσεις γύρω από το ασφαλιστικό στην Ελλάδα.

ΕΦΚΑ

Υπενθύμιση για την επέκταση ασφαλιστικής ικανότητας μη μισθωτών ασφαλισμένων

Από την 1η Ιουνίου 2023 όσοι μη μισθωτοί διαπιστώσουν ότι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα παρά το γεγονός ότι έχουν αποπληρώσει τις κατ’ ελάχιστον αναλογούσες εισφορές εμπρόθεσμα, μπορούν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης για ασφαλιστικό: Να είσαι διατεθειμένος να αναλάβεις το ρίσκο των αγορών με τα χρήματά σου εγγυημένα

Τη φιλοσοφία της...επένδυσης σε ότι αφορά το ασφαλιστικό ανέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζητώντας με νέους για τη μεταρρύθμιση στην επικουρική ασφάλιση.

Φωτογραφία αρχείου

Υπ. Εργασίας: Σε ρότα ΔΕΘ με ρύθμιση για μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές κατά 3 μονάδες

Τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που κατατίθεται στο νομοσχέδιο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά» προβλέπει μείωση κατά 3% των ασφαλιστικών εισφορών για το 2022.

Καρέ από πορεία για το ασφαλιστικό (φωτογραφία αρχείου)

Στη "μάχη" του ασφαλιστικού ο ΣΥΡΙΖΑ

Στον τζόγο των αγορών τα λεφτά των ασφαλισμένων, με ακαταδίωκτο για όσους τα διαχειριστούν καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση. Αποφασισμένη να «κοντράρει» το νομοσχέδιο την Τετάρτη και την Πέμπτη στην Βουλή.

Το ελληνικό κοινοβούλιο

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά

Εξασφαλίζεται το βιοτικό επίπεδο, ενώ ενισχύεται η βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου. Καταψηφίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δήμος Κουμπούρης

Δήμος Κουμπούρης: Το ασφαλιστικό ολοκληρώνει τον αφανισμό των συνταξιούχων

O Δήμος Κουμπούρης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, μέλος της Ε.Γ του ΠΑΜΕ, γράφει για τους κινδύνους του νέου νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση.

Ατενίζοντας το άγνωστο μέλλον

Σε βάθος 50 ετών (και σε όρυγμα 50 μέτρων)

Οι προβλέψεις, οι συγκρίσεις και οι σκιαμαχίες για το τι θα συμβεί σε 50 χρόνια με το Ασφαλιστικό, είναι απλές προφάσεις για να συνεχίζεται μια άσκοπη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Ο τζίτζικας, τα μυρμήγκια και οι μύθοι του Ασφαλιστικού

Ασφαλιστικό και ελληνική μυθολογία

Ο Ομότιμος καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου, πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης γράφει για τους μύθους του Ασφαλιστικού στην Ελλάδα και προτείνει έναν συμβιβασμό, που θα αναγκάσει τις πολιτικές δυνάμεις να πουν τι πραγματικά πιστεύουν.

Σουηδία γίναμε (η όχι;)

Σουηδία γίναμε (η όχι;)

"Σκανδιναβούς" στο ασφαλιστικό, "τριτοκοσμικούς" στο εργασιακό μας θέλει όπως φαίνεται το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση.

Παναγιώτης Τσακλόγλου στο NEWS 24/7 για το ασφαλιστικό: Αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες

Παναγιώτης Τσακλόγλου στο NEWS 24/7 για το ασφαλιστικό: Αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες

Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο διαβεβαιώνει ο υφυπουργός Εργασίας. Από ποια κόμματα αναζητά συναίνεση. Τι αλλάζει για τους νέους ασφαλισμένους. Η επένδυση των εισφορών και το ρίσκο της αγοράς.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόγραμμα με συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τις κοινωνικές ανισότητες

Οι προγραμματικές θέσεις της αξιωματκής αντιπολίτευσης για εργασία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση, φορολογία και τράπεζικό σύστημα που εγκρίθηκαν από το Πολιτικό Συμβούλιο

Έκθεση Πισσαρίδη: Τι προβλέπει για το ασφαλιστικό - Διαρκώς μειούμενες οι συντάξεις

Έκθεση Πισσαρίδη: Τι προβλέπει για το ασφαλιστικό - Διαρκώς μειούμενες οι συντάξεις

Οι προτάσεις της Επιτροπής Πισσαρίδη για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Τι σημαίνει η ενίσχυση του κεφαλαιοποιητικού χαρακτήρα. Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες.