Με το νέο έτος η δίκη Siemens

Με το νέο έτος η δίκη Siemens

Προσδιορίστηκε η δίκη για τα "μαύρα ταμεία" του γερμανικού κολοσσού. Θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων

Προσδιορίστηκε τελικά για τις 24 Φεβρουαρίου η πολύκροτη – και πολύπαθη – υπόθεση των “μαύρων ταμείων” της Siemens.

Πλέον το δικαστήριο, όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση, είναι αντιμέτωπο και με το χρόνο αφού οι αξιόποινες πράξεις έχουν ήδη ξεκινήσει να παραγράφονται, με τον χρόνο τέλεσης να ξεκινά από το 1998.

Η δίκη θα διεξαχθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και αυτή τη φορά όλοι οι κατηγορούμενοι θα έχουν λάβει στη μητρική τους γλώσσα το παραπεμπτικό βούλευμα, σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, οπότε και το δικαστήριο είχε αναβάλει.

Κι αυτό γιατί είχε κάνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης των Γερμανών κατηγορουμένων, στελέχη της μητρικής Siemens, αλλά και του Γαλλοελβετού τραπεζικού στελέχους Ζαν Κλωντ Όσβαλντ, να αναβληθεί η δίκη καθώς δεν είχε μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα.

Η εξέλιξη αυτή είχε σαν αποτέλεσμα εκτός από τις αντιδράσεις των αρμόδιων φορέων, δηλαδή της Εισαγγελίας Εφετών και της μεταφραστικής υπηρεσίας, και την αναβολή σημαντικών δικών με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό, μεταξύ των οποίων και στην υπόθεση της Depuy.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί 64 άτομα για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δωροδοκία παθητική και ενεργητική και άλλα, που φέρονται να διέπραξαν στο πλαίσιο της σύμβασης 8002/98 με το γερμανικό κολοσσό για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα