Με υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού η υδροδότηση της Αίγινας

Με υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού η υδροδότηση της Αίγινας

Αντιμέτωπη με σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης η Αίγινα. Με υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού θα επιχειρηθεί να δοθεί προσωρινή λύση στο σοβαρό πρόβλημα. Τι δηλώνουν οι αρμόδιοι φορείς

Σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης αντιμετώπισε σήμερα η Αίγινα διότι δεν τελεσφόρησε η διαγωνιστική διαδικασία μεταφοράς νερού, μετά την άρνηση της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Δήμο Πειραιά να εγκρίνει την υπογραφή ενταλμάτων συνδεδεμένων με απευθείας ανάθεση για την μεταφορά του νερού, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος του νησιού Θεοδόσιος Σακκιώτης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Καραβοκύρη, ενώ ανακοίνωση προς τους κατοίκους εξέδωσε και ο δήμαρχος Αίγινας.

Τελικά, άμεση λύση βρέθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος επικοινώνησε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο και έδωσε εντολή να μεταβεί άμεσα στο νησί υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού.

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα Πειραιά ώστε να διερευνηθούν τα αίτια που δημιούργησαν το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Ο κ. Κατσικάρης στην επιστολή του προς τον κ. Καραβοκύρη επισημαίνει ότι το νησί βρίσκεται σε εποχή υψηλής τουριστικής κίνησης και τίθεται ζήτημα έκτακτης ανάγκης.

Όπως αναφέρει ο κ. Κατσικάρης, η επιχορήγηση του δήμου Αίγινας από την Περιφέρεια Αττικής για την υδροδότηση με υδροφόρα πλοία το 2011 ανήλθε σε 1.550.000 ευρώ, το 2012 σε 2.500.000 ευρώ, ενώ για το 2013 ανέρχεται σε 1.550.000 ευρώ, εκ των οποίων έχουν καταβληθεί ήδη 776.000 ευρώ. Καλεί, λοιπόν, τους υδρομεταφορείς να ανταποκριθούν στο έργο τους «αφού είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν πρόκειται να χάσουν ούτε ένα ευρώ για όσες υπηρεσίες πραγματικά προσφέρουν και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά, γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια ουδέποτε είχαν χρηματική απώλεια».

Επίσης, κάνει έκκληση «σε όλους τους καταναλωτές, μόνιμους κατοίκους και ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών, να ανταποκριθούν άμεσα στις μεγάλες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους για τις παρεχόμενες υπηρεσίες ύδρευσης».

Ο δήμαρχος Αίγινας στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι το σοβαρότατο πρόβλημα με το θέμα της υδροδότησης δημιουργήθηκε «εξαιτίας της άρνησης της Επιτρόπου Δήμου Πειραιά, να εγκρίνει την υπογραφή ενταλμάτων συνδεδεμένων με απευθείας ανάθεση για την μεταφορά του νερού».

Και συμπληρώνει: «Η απευθείας ανάθεση ήταν μονόδρομος, καθότι οι προσφορές κατά την διαγωνιστική διαδικασία ήταν «μη κανονικές», αφού υπερέβαιναν την ενδεικτική τιμή μελέτης».

Πηγή: ΑΜΠΕ

SHARE:

24Media Network