Με υπογραφή ηλεκτρολόγου μηχανικού ιδρύεις λούνα παρκ

Λούνα παρκ
Λούνα παρκ ASSOCIATED PRESS

"Είναι τραγικό που η άδεια λειτουργίας αυτών των χώρων βασίζεται σε μια απλή γνωμοδότηση ενός ηλεκτρολόγου μηχανικού και ενός πολιτικού μηχανικού για το αν είναι ασφαλή τα μηχανήματα", τονίζει ο δικηγόρος Άγης Τάτσης.

Ο Δικηγόρος Άγης Τάτσης, συνήγορος υπεράσπισης των ιδιοκτητών των μηχανημάτων στο λούνα παρκ του Ελληνικού, όπου ένας 13χρονος πριν από πέντε χρόνια είχε χάσει τη ζωή του σε φουσκωτό κύλινδρο, μίλησε στον ΑΝΤ1.

"Είναι λυπηρό που μετά από τόσα δυστυχήματα σε χώρους που προσέρχονται μαζικά παιδιά, δεν μπόρεσε η χώρα μας, η Ελληνική πολιτεία να δημιουργήσει ένα νομικό πλαίσιο που να διασφαλίζει μία σειρά από κανόνες ασφάλειας για όλον αυτόν τον κόσμο.

Είναι τραγικό που η άδεια λειτουργίας αυτών των χώρων βασίζεται σε μια απλή γνωμοδότηση ενός ηλεκτρολόγου μηχανικού και ενός πολιτικού μηχανικού για το αν είναι ασφαλή τα μηχανήματα.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά ακόμη δεν απαιτείται να γίνεται κανένας περιοδικός έλεγχος από οποιοδήποτε κρατικό φορέα.

Ο Δήμος θα έπρεπε να διενεργεί ελέγχους. Τέλος, είναι τραγικό να μην υπάρχει ένα σαφές θεσμικό πλαίσιο, ειδικά μετά από δυστυχήματα που συντάραξαν την Κοινή Γνώμη, που να ορίζει τους κανόνες και ηλικίας αλλά και ύψους του παιδιού που χρησιμοποιεί τα μηχανήματα", τόνισε ο Α. Τάτσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τραγωδία στον Αλμυρό: Τι έδειξε η νεκροψία - Νόμιμα όλα τα μηχανήματα, λέει ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας

Τραγωδία στον Αλμυρό: 9χρονη είχε γλιτώσει από θαύμα στο ίδιο παιχνίδι πριν 10 χρόνια

Τραγωδία στο Αλμυρό: Ελεύθερη η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ - Περαιτέρω έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας

Αλμυρός: Τα πρώτα πλάνα μετά την τραγωδία - Το παιχνίδι της μοίρας με τον πατέρα της 14χρονης

SHARE:

24Media Network