Μεγάλος Περίπατος: Κόλαση με το καλημέρα για τους οδηγούς στο κέντρο

Μεγάλος Περίπατος: Κόλαση με το καλημέρα για τους οδηγούς στο κέντρο
Κίνηση στους δρόμους του κέντρου το πρωί της Δευτέρας Κίνηση στους δρόμους του κέντρου το πρωί της Δευτέρας

Πολύ μεγάλα προβλήματα παρατηρούνται στην κίνηση των οδηγών στο κέντρο της Αθήνας από νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Σε δυο λωρίδες η κυκλοφορία στην Πανεπιστημίου, λόγω του Μεγάλου Περιπάτου (ΧΑΡΤΗΣ)

Μποτιλιάρισμα από νωρίς στο κέντρο της Αθήνας, έφεραν οι παρεμβάσεις για τον Μεγάλο Περίπατο, με τελευταίες τις αλλαγές να ισχύουν από την Κυριακή στην Πανεπιστημίου, ενώ είχε προηγηθεί η πεζοδρόμηση της Βασ. Όλγας.

Κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται, στην Βασ. Σοφίας και στην Πανεπιστημίου, η οποία όσο περνάει η ώρα γίνεται απροσπέλαστη. Προβλήματα επισης παρατηρούνται στην Βασ. Αμαλίας και στη Μεσογείων, στην Καλλιρόης, στη Συγγρού καθώς και στην κάθοδο της Εθνικής Οδού.

Στη διασταύρωση Βασ. Σοφίας και Πανεπιστημίου και στα φανάρια κατά μήκος της αστυνομίας, υπάρχουν τροχονόμοι για τη ρύθμιση της κίνησης, ενώ υπάρχει και δημοτική αστυνομία, για να εξασφαλίζει ότι δεν θα περνούν οι οδηγοί στο κομμάτι του δρόμου που δεν επιτρέπεται πλέον η πρόσβαση, αφού θα γίνει πεζόδρομος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Τι άλλαξε στην Πανεπιστημίου

Οι λωρίδες που είναι διαθέσιμες για τα ΙΧ και τα λεωφορεία είναι πλέον δύο, καθώς οι υπόλοιπες έχουν αρχίσει να μετατρέπονται σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, στα πλαίσια του “Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας”.

 

Κατά μήκος της Πανεπιστημίου, έχουν τοποθετηθεί κώνοι προκειμένου οι οδηγοί να μην περνάνε στις λωρίδες στις οποίες έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τη μετατροπή τους, ενώ ούτε τα λεωφορεία πλησιάζουν στην δεξιά πλευρά του δρόμου όπου βρίσκονται οι στάσεις.

 

Οι εργασίες που ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής, στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του Μεγάλου Περιπάτου, θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, αφού στο κομμάτι του δρόμου που θα μετατραπεί σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, θα τοποθετηθούν παγκάκια, φυτά και ζαρντινιέρες.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με σχετική ανάρτησή του στο facebook στην Κυριακή, σημείωσε ότι κάθε αρχή είναι δύσκολη και θα χρειαστεί υπομονή, ωστόσο θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα: “Εδώ και περίπου 35 χρόνια συζητάμε τις αλλαγές στην Πανεπιστημίου. Μας πήρε μια γενιά για να το δοκιμάσουμε, αλλά ήρθε η ώρα να το κάνουμε. Από σήμερα το πρωί (σσ Κυριακή) τρεις από τις έξι λωρίδες αποδίδονται στους πεζούς και τους ποδηλάτες σε 7.000τμ ελεύθερου δημόσιου χώρου, που θα ομορφύνουν με παγκάκια και περισσότερες από 250 ζαρντινιέρες με πράσινο. Δημιουργείται για πρώτη φορά στην Αθήνα μία ασφαλής, υπέροχη ποδηλατική διαδρομή που ενώνει το Σύνταγμα με την Ομόνοια. Και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κινούνται ανεμπόδιστα και γρήγορα. Κάθε αρχή είναι δύσκολη, αλλά ποιος θα μπορούσε σήμερα να φανταστεί αλλιώς την Δ. Αρεοπαγίτου, την Απ. Παύλου ή την Ερμού; Ίσως χρειαστεί λίγη υπομονή στην αρχή, για να φτάσουμε σε μία Αθήνα που δεν θα αποκλείει κανέναν. Ανοιχτή για όλους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα