Μεγάλος Περίπατος: Ταλαιπωρία και το απόγευμα για τους οδηγούς

Κίνηση στο κέντρο της Αθήνας
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Κίνηση στο κέντρο της Αθήνας (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Προβλήματα ξανά στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας. Μποτιλιάρισμα σε Πανεπιστημίου, Βασιλίσσης Σοφίας και Αμαλίας (ΧΑΡΤΗΣ).

Επαναλαμβάνεται το απόγευμα της Δευτέρας (15/06), το μποτιλιάρισμα που σημειώθηκε το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, λόγω και των παρεμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον Μεγάλο Περίπατο.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στην Πανεπιστημίου, από την Πλατεία Συντάγματος μέχρι και τα Προπύλαια, ενώ κυκλοφοριακή συμφόρηση σημειώνεται και στην άνοδο και την κάθοδο της Βασιλίσσης Αμαλίας.

Έντονα προβλήματα παρατηρούνται, επίσης, στη Βασιλίσσης Σοφίας στην άνοδο και την κάθοδο, από το ύψος του Μεγάρου Μουσικής έως και το Σύνταγμα, ενώ ακινητοποιημένοι είναι οι οδηγοί και στην Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Μεγάλος Περίπατος: Ταλαιπωρία και το απόγευμα για τους οδηγούς

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Τι άλλαξε στην Πανεπιστημίου

Οι λωρίδες που είναι διαθέσιμες για τα ΙΧ και τα λεωφορεία είναι πλέον δύο, καθώς οι υπόλοιπες έχουν αρχίσει να μετατρέπονται σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, στα πλαίσια του "Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας".

Κατά μήκος της Πανεπιστημίου, έχουν τοποθετηθεί κώνοι προκειμένου οι οδηγοί να μην περνάνε στις λωρίδες στις οποίες έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τη μετατροπή τους, ενώ ούτε τα λεωφορεία πλησιάζουν στην δεξιά πλευρά του δρόμου όπου βρίσκονται οι στάσεις.

Οι εργασίες που ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής, στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του Μεγάλου Περιπάτου, θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, αφού στο κομμάτι του δρόμου που θα μετατραπεί σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, θα τοποθετηθούν παγκάκια, φυτά και ζαρντινιέρες.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με σχετική ανάρτησή του στο facebook στην Κυριακή, σημείωσε ότι κάθε αρχή είναι δύσκολη και θα χρειαστεί υπομονή, ωστόσο θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα: "Εδώ και περίπου 35 χρόνια συζητάμε τις αλλαγές στην Πανεπιστημίου. Μας πήρε μια γενιά για να το δοκιμάσουμε, αλλά ήρθε η ώρα να το κάνουμε. Από σήμερα το πρωί (σσ Κυριακή) τρεις από τις έξι λωρίδες αποδίδονται στους πεζούς και τους ποδηλάτες σε 7.000τμ ελεύθερου δημόσιου χώρου, που θα ομορφύνουν με παγκάκια και περισσότερες από 250 ζαρντινιέρες με πράσινο. Δημιουργείται για πρώτη φορά στην Αθήνα μία ασφαλής, υπέροχη ποδηλατική διαδρομή που ενώνει το Σύνταγμα με την Ομόνοια. Και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κινούνται ανεμπόδιστα και γρήγορα. Κάθε αρχή είναι δύσκολη, αλλά ποιος θα μπορούσε σήμερα να φανταστεί αλλιώς την Δ. Αρεοπαγίτου, την Απ. Παύλου ή την Ερμού; Ίσως χρειαστεί λίγη υπομονή στην αρχή, για να φτάσουμε σε μία Αθήνα που δεν θα αποκλείει κανέναν. Ανοιχτή για όλους".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλος Περίπατος, Κίνηση στους δρόμους
SHARE: